Wątek przeniesiony 2015-01-14 07:13 z Java przez bogdans.

Podwójne dziedziczenie -extends

2015-01-13 23:09
0

Jak zrobić podwójne dziedziczenie?
Chodzi mi o to:
public class Mojeokienko extends "JFrame i JPanel"

Z góry dziękuje.

Pozostało 580 znaków

2015-01-13 23:14
0
  1. Klasa nie może dziedziczyć po dwóch klasach(tylko po jednej),może implementować więcej niż jeden interfejs
  2. Interfejs może dziedziczyć po wielu interfejsach
  3. W tym przypadku, który podałeś to w ogóle nie jest potrzebne
edytowany 1x, ostatnio: garai, 2015-01-13 23:27

Pozostało 580 znaków

2015-01-13 23:27
0

To co mogę zrobić w tym przypadku?

rozbić na dwie klasy, meczysz wykres Ganta :)? - garai 2015-01-13 23:27

Pozostało 580 znaków

2015-01-13 23:29
0

Dokładnie. Jeszcze chyba trochę się pobawię :)

pokaż co zrobiłeś, może uda się pomóc :) - garai 2015-01-13 23:30

Pozostało 580 znaków

2015-01-13 23:30
0

http://stackoverflow.com/ques[...]2431/jpanel-vs-jframe-in-java
Rozszerz tylko jpanel

Pozostało 580 znaków

2015-01-13 23:35
0

@Pablos77 po pierwsze Zasada Jednej Odpowiedzialności. Jak coś jest Panelem to nie jest Okienkiem i vice versa. Po drugie, co gdybym powiedział ci że w wielu przypadkach można się obyć w ogóle bez dziedziczenia, stosując delegacje? ;]


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2015-01-13 23:37
0

Może być w załączniku?

Tylko na razie zacząłem "Mojeokienko" , a reszta jest z programu który robiliśmy na zajęciach i chcę go zmodyfikować.

Pozostało 580 znaków

2015-01-13 23:40
0
public void paint(Graphics g) {
        super.paint(g);

        setBackground(Color.WHITE);

        Graphics2D g2 = (Graphics2D) g;

        Stroke defaultStroke = g2.getStroke();

Nie wiem czy to jest w ogóle potrzebne w klasie "Mojeokienko".

edytowany 2x, ostatnio: bogdans, 2015-01-14 07:10
Wstawiaj kod w znaczniki <code=java></code> - bogdans 2015-01-14 07:11

Pozostało 580 znaków

2015-01-13 23:46
0
  1. Nie jest Ci potrzebne
  2. Po co Ci ikonki?
  3. Będziesz rysował za pomocą FreeChart czy painta?
Ikonki zaraz usunę :) FreeChart - Pablos77 2015-01-13 23:49
Chciałbym zrobić program dwu okienkowy, gdzie w pierwszym okienku wpisuje się wykonawce zadania, datę rozpoczęcia(jak zrobić, żeby był po wciśnięciu w to pojawiała się lista dat?), czas trwania. Drugie okienko z wykresem wyskakiwało by po naciśnięciu przycisku. - Pablos77 2015-01-13 23:52
Co to lista dat? Kalendarz czy JTable czy jeszcze coś innego? - garai 2015-01-13 23:55

Pozostało 580 znaków

2015-01-13 23:47
0

Gdy chcę uruchomić program wyskakuje mi taki komunikat, co robić ?

  • ;p.png (0,01 MB) - ściągnięć: 79
wybierz do odpalenia klasę z mainem, Run as -> - garai 2015-01-13 23:53
Dzięki wielkie. Jak widać dopiero zaczynam swoją przygodę z programowaniem ;) - Pablos77 2015-01-13 23:56

Pozostało 580 znaków

2015-01-14 01:17
0

Tak to na razie wygląda. Pomoże ktoś?

  • dd.zip (1,57 MB) - ściągnięć: 58

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0