RichTextBox a dynamiczny Button_Click(sender)

0

jezeli dam pod button tą instrukcję:

RichTextBox10.SelectedText = ""
            RichTextBox10.Focus()
            SendKeys.Send("{DEL}")

to dziala wszystko prawidlowo..usuwa "puste znaki".....JEŻELI RĘCZNIE NACISKAM NA BUTTON

więc czemu gdy wywołuje button za pomocą jakiegoś eventu

Button4_Click(sender, e)

to powyższy kod mi nie działa? ;/

tzn, jeżeli dam to

Button4_Click(sender, e)

również pod jakiś button - to po dziala....

ale ja chce to:

Button4_Click(sender, e)

dodać pod tym:

    Private Sub TextBox10_TextChanged(sender As Object, e As EventArgs) Handles TextBox107.TextChanged

koniecznie chce aby to się działo w evencie "TextBox10_TextChanged"a nie pod osobnymi buttonami itd ;/ chce by z automatu się naciskał button jeśli text będzie miał wartośc np. "5"

0

Napisz lepiej, co dokładnie chcesz osiągnąć, bo chyba robisz to bardzo okrężną drogą.

0

Czemu nie możesz wstawić to do zwykłej funkcji, którą to (funkcje) będziesz wywoływać z kliku miejsc, z TextChanged i ButtonClick.

0
somekind napisał(a):

Napisz lepiej, co dokładnie chcesz osiągnąć, bo chyba robisz to bardzo okrężną drogą.

jestem amatorem, dlatego często robie różne rzeczy okrężną drogą...

Dlatego chce osiągnąć taki efekt:

Jeżeli label(podlaczony do timera) zmieni się na liczbę np."1" to:
wykonuj instrukcje spod buttona button1
Jeżeli label(podlaczony do timera) zmieni się na liczbę np."2" to:
wykonuj instrukcje spod buttona button2
Jeżeli label(podlaczony do timera) zmieni się na liczbę np."3" to:
wykonuj instrukcje spod buttona button3

itd..tych buttonów mam więcej...

jak proponujecie najprościej to zrobić?
przepisać wszystkie instrukcje spod buttonów ręcznie? nie ma jakiegoś alternatywnego rozwiązania, by po prostu się naciskał button? (bym zaoszczędził sobie przepisywania tylu funkcji, a każdy button ma inne)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1