FormatDateTime - jak pobrać jednorazowo

0

Jak zrobić to godzina była pobrana jednorazowo?

godzina := FormatDateTime('ddd.mm.yyyy_hh:nn:ss', Now)

;

i za każdym razem jak wywołam "godzina" to żeby była to godzina pobrana
kiedyś tam na początku...żeby nie pobierano jej na nowo...

3
var godzina:String;
initialization
godzina:=FormatDateTime('ddd.mm.yyyy_hh:nn:ss',Now);
0
johny777 napisał(a):

i za każdym razem jak wywołam "godzina" to żeby była to godzina pobrana
kiedyś tam na początku...żeby nie pobierano jej na nowo...
Na początku czego? Działania programu? Czy przy pierwszym uruchomieniu programu?

0

tak, przy uruchomieniu programu... jednorazowo ma pobrac date i za kazdym razem jak wywołam "godzina" to zeby byla to wlasnie ta data ktora byla pobrana na początku...a NIE AKTUALNA

0

No to dostałeś już odpowiedź. Przypisz żądany tekst w OnCreate do zmiennej globalnej.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1