[NodeJS]Jak pobrać sesje

0

Witam, w jaki sposób w NodeJS mogę pobrać np session['zalogowany']

0

Skąd chcesz pobrać tę sesję?

0
Patryk27 napisał(a):

Skąd chcesz pobrać tę sesję?

z $_SESSION['zalogowany']

0

Sesje w PHP są niezależne od tych w Nodzie - nie ma prostego sposobu na to, aby obydwie aplikacje operowały na tej samej sesji.

Mając to powiedziane: to brzmi na problem X/Y - co próbujesz osiągnąć?

0
Patryk27 napisał(a):

Sesje w PHP są niezależne od tych w Nodzie - nie ma prostego sposobu na to, aby obydwie aplikacje operowały na tej samej sesji.

Mając to powiedziane: to brzmi na problem X/Y - co próbujesz osiągnąć?

to jak mam sprawdzać czy użytkownik który wchodzi do gry jest zalogowany na stronie?

0

Wydaje mi się, że dokonujesz zbyt dużych elips w swoich postach - nie siedzę obok Ciebie, nie wiem nad czym pracujesz ani jak to wygląda; jaka gra? jakie logowanie? jaki użytkownik?

0
Patryk27 napisał(a):

Wydaje mi się, że dokonujesz zbyt dużych elips w swoich postach - nie siedzę obok Ciebie, nie wiem nad czym pracujesz ani jak to wygląda; jaka gra? jakie logowanie? jaki użytkownik?

logowanie jest w php na domenie test.pl (po zalogowaniu wysylana jest sesja na game.test.pl)
server jest w node.js (i działa pod game.test.pl)

0

Nodejs nie ma odpowiednika funkcji $_SESSION['zalogowany'] w swoich standardowych bibliotekach.

Poza tym podejrzewam, że twoja apka PHP przetrzymuje sesje w pamięci serwera. Tak więc musisz tą sesję jakoś z tej pamięci wyciągnąć.
Sposobów na to jest kilka, jednym z nich jest postawienie redisa (baza danych która działa w pamięci ram) i przetrzymuwanie sesji w nim: https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-set-up-a-redis-server-as-a-session-handler-for-php-on-ubuntu-14-04

inny sposób jest przedstawiony tutaj: https://stackoverflow.com/questions/24296212/php-nodejs-and-sessions

0

Napisałeś, że wysyłasz sesję na serwer node.js pokaż jak, proszę o konkretny kod.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1