Jak przypisać do zmiennej wartość zwracaną przez stronę https?

0

Jak przypisać poniższy kod do zmiennej w js:

<script type="text/javascript" src="https://adres.pl/pr.php?version=1"></script>

pr.php zwraca pewną wartość w json, potrzebuję tylko za pomocą powyższego kodu jakoś zapisać wartość z tego pliku do zmiennej, czy jest taka możliwość?

Nie mogę użyć ajaxa w jquery, bo strona wymaga https.

dodanie znacznika <code class="javascript"> - fp

0

to nie wina https, nie możesz wysyłać żądań ajaxowych do nieswojego serwera (inna domena). możesz co najwyżej wysłać ajaxem zapytanie do swojego serwera, żeby ten serwer Ci zwrócił tą informację.

poza tym problem opisany tak beznadziejnie, że się trzeba domyślać

0

Edit: to co napisałam było zbyt głupie, by mogło wciąż oglądać światło dzienne :P

A jeżeli chcesz koniecznie w javascript, to nie wymyślisz nic innego niż ajax.

0

Sprawdź czy nie mają możliwości tworzenia zapytań JSONP.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1