Nowa forma w WF

0

Witam

1.Jeśli tworzę nową formę to czy muszę otwierać dla niej osobny wątek, jeśli nie dokonuje tam nic skomplikowanego?
2.Jeśli na formie podstawowej mam button po naciśnięciu którego otwieram nową formę to gdzie dokonuję definicji elementów które mają być na nowej formie? Jak zrobić aby móc przeciągać komponenty z toolboxa na drugą formę, jest ona przecież niewidoczna?

0
kornik280 napisał(a):

1.Jeśli tworzę nową formę to czy muszę otwierać dla niej osobny wątek, jeśli nie dokonuje tam nic skomplikowanego?

Nie.

2.Jeśli na formie podstawowej mam button po naciśnięciu którego otwieram nową formę to gdzie dokonuję definicji elementów które mają być na nowej formie? Jak zrobić aby móc przeciągać komponenty z toolboxa na drugą formę, jest ona przecież niewidoczna?

Otwórz ją designerem i przeciągaj.

0

Jak otworzyć designerem?

0

A jak utworzyłeś drugą formę? Przecież jak dodajesz formę do projektu to normalnie się otwiera designer.

0

Na projekcie prawym dodaj nowy element i wybierz Windows Form. I tam sobie dodaj kontrolki które chcesz. Bo zapewne stworzyłeś nową forme w kodzie (pewnie zrobiłeś coś takiego: new Form().Show();) przynajmniej tak mi się wydaje. A takto będziesz miał w projekcie forme no i będzie coś takiego new MojaNowaFormaWProjekcie()...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1