Rozpoznawanie typów danych

0

Witam!

Jak rozpoznać typ danych? Np. Obliczał pierwiastki kolejnych liczb naturalnych i chce zeby zwracane były tylko te calkowitoliczbowe(tylko inny).

0

java np.

if(object instance of Double){
}else if(object instance of Integer){
}
0
santa12345 napisał(a):

... zwracane były tylko te calkowitoliczbowe(tylko inny).
A te nie całkowitoliczbowe mają być połykane to akurat jasne niejasne tylko w całości czy kawałkami. Człowieku pisz po ludzku.

0

Jeśli liczba jest równa int(liczba), ewentualnie liczba - int(liczba) równe zero.

1

Zamiast pierwiastkować wiele liczb, nie prościej i wydajniej liczyć w drugą stronę? Tzn. liczyć kwadraty liczb.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1