Błędy w stylu forum.

0

Witam serdecznie,

Aktualnie jestem w trakcie tworzenia projektu dot. centrum wiadomości ze świata GTA (Grand Theft Auto) z kolegą. Pobraliśmy od samego autora stylu jego własne dzieło, wówczas zostaliśmy oszukani, ponieważ nie wydał nam go w całości (kosztował 25$). Napotkaliśmy parę problemów z którymi nie potrafimy się uporać. Styl, który sobie wybraliśmy urzekł nas, trudno z niego nam zrezygnować, jest innowacyjny i jedyny w swoim rodzaju. Ciężko jest znaleźć taki drugi.

Problemy są następujące:
-w profilu użytkownika nie działają takie skrypty jak "loves, groups, friends, gallery" pokazują właściwie całkowicie złe dane, bo nawet nie posiadamy skryptu "friends" na forum.
-podczas gdy wpisze się w profilu swoim status, niszczy się cały styl przesuwając cały tekst zaraz za opisem
-w postach napisanych przez użytkownika nie widać nicku, ani żadnych innych danych, widać tylko i wyłącznie sam avatar, zaś w innych stylach działa jak należy

Adres forum: http://mgc.xaa.pl/forum/index.php (proszę o przeglądnięcie)

To są takie ważniejsze problemy, z którymi nie potrafimy sobie poradzić. Wszelkie próby pomocy będą mile widziane.
Za umieszczenie złego tematu w złym dziale serdecznie przepraszam i proszę o jego poprawienie.
Jeśli temat jest niezgodny z regulaminem proszę o uprzedzenie mnie o tym, ponieważ na innym forum został owy temat usunięty.

Z wyrazami szacunku, Carran`.

0

Nie jestem przekonana, czy to jest sens, żebyś się z tym męczył. Wybacz szczerość, ale tam jest jeszcze kupa roboty do zrobienia, i raczej powinien ją wykonać ktoś, kto zna znaczenia słowa "styl".

-w profilu użytkownika nie działają takie skrypty jak "loves, groups, friends, gallery" pokazują właściwie całkowicie złe dane, bo nawet nie posiadamy skryptu "friends" na forum.

No my też przecież nie posiadamy tego skryptu -_-

-podczas gdy wpisze się w profilu swoim status, niszczy się cały styl przesuwając cały tekst zaraz za opisem

Nie widzę tego, inna sprawa, że status nie jest zapamiętywany (po przejściu na inną podstronę).

-w postach napisanych przez użytkownika nie widać nicku, ani żadnych innych danych, widać tylko i wyłącznie sam avatar, zaś w innych stylach działa jak należy

Jakieś źródła...? Inna sprawa, co to znaczy "w innych stylach działa jak należy". Co to są te tajemnicze inne style?

Twoich problemów nie da się rozwiązać bez dostępu do źródeł, a masz ich masę. Choćby brak plików:

http://mgc.xaa.pl/forum/styles/xenfocus/xenforo/widgets/link.png
http://mgc.xaa.pl/forum/styles/xenfocus/xenforo/gradients/highlight.png
http://mgc.xaa.pl/forum/styles/xenfocus/xenforo/gradients/highlight_faint.png
http://mgc.xaa.pl/forum/styles/xenfocus/xenforo/gradients/category-23px-light.png
http://mgc.xaa.pl/forum/styles/xenfocus/xenforo/icons/locked.png
http://mgc.xaa.pl/forum/styles/xenfocus/xenforo/icons/sticky.png
http://mgc.xaa.pl/forum/styles/xenfocus/xenforo/gradients/highlight_faint.png

0
aurel napisał(a):

Nie jestem przekonana, czy to jest sens, żebyś się z tym męczył. Wybacz szczerość, ale tam jest jeszcze kupa roboty do zrobienia, i raczej powinien ją wykonać ktoś, kto zna znaczenia słowa "styl".

-w profilu użytkownika nie działają takie skrypty jak "loves, groups, friends, gallery" pokazują właściwie całkowicie złe dane, bo nawet nie posiadamy skryptu "friends" na forum.

No my też przecież nie posiadamy tego skryptu -_-

-podczas gdy wpisze się w profilu swoim status, niszczy się cały styl przesuwając cały tekst zaraz za opisem

Nie widzę tego, inna sprawa, że status nie jest zapamiętywany (po przejściu na inną podstronę).

-w postach napisanych przez użytkownika nie widać nicku, ani żadnych innych danych, widać tylko i wyłącznie sam avatar, zaś w innych stylach działa jak należy

Jakieś źródła...? Inna sprawa, co to znaczy "w innych stylach działa jak należy". Co to są te tajemnicze inne style?

Twoich problemów nie da się rozwiązać bez dostępu do źródeł, a masz ich masę. Choćby brak plików:

http://mgc.xaa.pl/forum/styles/xenfocus/xenforo/widgets/link.png
http://mgc.xaa.pl/forum/styles/xenfocus/xenforo/gradients/highlight.png
http://mgc.xaa.pl/forum/styles/xenfocus/xenforo/gradients/highlight_faint.png
http://mgc.xaa.pl/forum/styles/xenfocus/xenforo/gradients/category-23px-light.png
http://mgc.xaa.pl/forum/styles/xenfocus/xenforo/icons/locked.png
http://mgc.xaa.pl/forum/styles/xenfocus/xenforo/icons/sticky.png
http://mgc.xaa.pl/forum/styles/xenfocus/xenforo/gradients/highlight_faint.png

Mój kolega również twierdzi, że nie ma sensu, ale nie mam zamiaru wyrzucić pieniądze w błoto, bo to niemała suma.

No my też przecież nie posiadamy tego skryptu -_- - czyli jednym słowem mam usunąć te okna? nie da się nic z tym zrobić?
Nie widzę tego, inna sprawa, że status nie jest zapamiętywany (po przejściu na inną podstronę). - http://mgc.xaa.pl/forum/index.php?members/tester.4/ tu jest przykład, a co do zapamiętywania - zapisuje się.
**Jakieś źródła...? Inna sprawa, co to znaczy "w innych stylach działa jak należy". Co to są te tajemnicze inne style? **- chociażby tutaj: http://mgc.xaa.pl/forum/index.php?threads/2006r-waist-deep-cios-poni%C5%BCej-pasa.5/#post-5 a jeśli chodzi o inne style i działanie - chodzi mi o darmowe style pod XenForo (testowałem po prostu i wszystko widać jak trzeba).
Twoich problemów nie da się rozwiązać bez dostępu do źródeł, a masz ich masę. Choćby brak plików: - nie za bardzo wiem jak mam ten problem rozwiązać, ponieważ jestem w tym zielony tak naprawdę. Szczerze powiedziawszy mój znajomy zna się jedynie na html'u, a ja na niczym. Chcieliśmy zakupić styl pod forum i edytować go pod nasze potrzeby, ale jak widać naszły nas problemy i to wielkie :(

0

Nie widzę tego, inna sprawa, że status nie jest zapamiętywany (po przejściu na inną podstronę). - http://mgc.xaa.pl/forum/index.php?members/tester.4/ tu jest przykład, a co do zapamiętywania - zapisuje się.

Dalej nie widzę, daj screena z wyraźnie zaznaczonym o co ci chodzi. Napisz też w jakiej przeglądarce.

No my też przecież nie posiadamy tego skryptu -_- - czyli jednym słowem mam usunąć te okna? nie da się nic z tym zrobić?

Nie wiem, nie dałeś źródeł.

Twoich problemów nie da się rozwiązać bez dostępu do źródeł, a masz ich masę. Choćby brak plików: - nie za bardzo wiem jak mam ten problem rozwiązać, ponieważ jestem w tym zielony tak naprawdę. Szczerze powiedziawszy mój znajomy zna się jedynie na html'u, a ja na niczym. Chcieliśmy zakupić styl pod forum i edytować go pod nasze potrzeby, ale jak widać naszły nas problemy i to wielkie

Pliki, których brakuje, albo musisz umieścić w odpowiednim folderze (jeśli je masz), albo stworzyć i umieścić w odpowiednich folderach.

-w postach napisanych przez użytkownika nie widać nicku, ani żadnych innych danych, widać tylko i wyłącznie sam avatar, zaś w innych stylach działa jak należy

Wyszukaj w źródłach: nicknamebox
Sprawdź, jak tam pobierany jest nick użytkownika.

Wyszukaj w źródłach: messageUserBlock
Wstaw w odpowiednim miejscu (nad avatarem, pod avatarem, obok avataru) nick w sposób taki, jak pobierany był do nicknamebox.

Tyle mogę poradzić bez źródeł... powodzenia ;)

0

<quote="908698">

Nie widzę tego, inna sprawa, że status nie jest zapamiętywany (po przejściu na inną podstronę). - http://mgc.xaa.pl/forum/index.php?members/tester.4/ tu jest przykład, a co do zapamiętywania - zapisuje się.
Dalej nie widzę, daj screena z wyraźnie zaznaczonym o co ci chodzi. Napisz też w jakiej przeglądarce.

Mozilla Firefox

No my też przecież nie posiadamy tego skryptu -_- - czyli jednym słowem mam usunąć te okna? nie da się nic z tym zrobić?

Nie wiem, nie dałeś źródeł.

http://mgc.xaa.pl/forum/index.php?members/tester.4/
http://mgc.xaa.pl/forum/index.php?members/carran.2/
porównaj sobie te dwa profile i sama zobaczysz o co mi chodzi z tymi statusami (tak jakby popycha wszystkie okienka znajdujące się w profilu)

No my też przecież nie posiadamy tego skryptu -_- - czyli jednym słowem mam usunąć te okna? nie da się nic z tym zrobić?
Nie wiem, nie dałeś źródeł.

chodzi mi o te okienka w profilu (http://mgc.xaa.pl/forum/index.php?members/carran.2/) - loves, groups, followers itd.

Twoich problemów nie da się rozwiązać bez dostępu do źródeł, a masz ich masę. Choćby brak plików: - nie za bardzo wiem jak mam ten problem rozwiązać, ponieważ jestem w tym zielony tak naprawdę. Szczerze powiedziawszy mój znajomy zna się jedynie na html'u, a ja na niczym. Chcieliśmy zakupić styl pod forum i edytować go pod nasze potrzeby, ale jak widać naszły nas problemy i to wielkie
Pliki, których brakuje, albo musisz umieścić w odpowiednim folderze (jeśli je masz), albo stworzyć i umieścić w odpowiednich folderach.

Właśnie w tym rzecz, że nie wiem co to za pliki i jakie foldery... :(

-w postach napisanych przez użytkownika nie widać nicku, ani żadnych innych danych, widać tylko i wyłącznie sam avatar, zaś w innych stylach działa jak należy
Wyszukaj w źródłach: nicknamebox
Sprawdź, jak tam pobierany jest nick użytkownika.

Wyszukaj w źródłach: messageUserBlock
Wstaw w odpowiednim miejscu (nad avatarem, pod avatarem, obok avataru) nick w sposób taki, jak pobierany był do nicknamebox.

Czy potrafiłabyś wykonać to bez danych ftp poprzez panel admina w edycji szablonu? czy jednak musi być dostęp do ftp?

0

Dodaj do css:
#UserStatus { width: 400px; }
a naprawi ci t o problem statusu.

Czy potrafiłabyś wykonać to bez danych ftp poprzez panel admina w edycji szablonu? czy jednak musi być dostęp do ftp?

Dostęp do źródeł musi być.

Właśnie w tym rzecz, że nie wiem co to za pliki i jakie foldery...

Dałam ci listę linków nie działających... zobacz w nich nazwę pliku i sprawdź, czy gdzieś jest taki plik... W linku zazwyczaj też da się odczytać ścieżkę, po prostu porównaj ścieżkę url ze ścieżką w plikach...

0
aurel napisał(a):

Dodaj do css:
#UserStatus { width: 400px; }
a naprawi ci t o problem statusu.

Czy potrafiłabyś wykonać to bez danych ftp poprzez panel admina w edycji szablonu? czy jednak musi być dostęp do ftp?

Dostęp do źródeł musi być.

Właśnie w tym rzecz, że nie wiem co to za pliki i jakie foldery...

Dałam ci listę linków nie działających... zobacz w nich nazwę pliku i sprawdź, czy gdzieś jest taki plik... W linku zazwyczaj też da się odczytać ścieżkę, po prostu porównaj ścieżkę url ze ścieżką w plikach...

  1. pisałem już, że jestem zielony w tym wszystkim :(
  2. źródła? masz namyśli ftp? czy źródła kiedy klikasz PPM na stronie i "pokaż źródło strony"? - Tobie się to nie wyświetla?
  3. nie wiem co z tymi plikami, popróbuję, eh...

Nadal czekam na inne opinie użytkowników.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1