Niedziałający PHP

0

Kod pisany w PHP w ogóle nie działa. Plik zapisywałem zarówno w .html jak i w .php, nie było żadnej różnicy. Kod był wstawiany do:

<script language="php"</script>

, <?php >

 i <code class="php"><? >

, za każdym razem nie działał. Może ktoś mi to wyjaśnić? Nie mam tego pierwszy raz.

A może trzeba pobrać jakiś plik, żeby PHP działał? Jeśli tak, to jestem debilem.

0

Ale oczywiście masz uruchomiony serwer PHP, jak np.EasyPHP czy cokolwiek innego?

0

Yyyy... nie. Po prostu zapisałem w pliku .php i odpalałem przeglądarką. Czyli jednak JESTEM debilem.

Ten tak zwany program EasyPHP nie działa. Po włączeniu programu, komputer przez kilka setnych sekundy zwalnia, a później wszystko działa tak, jakbym niczego nie włączał.

0

@norbi452 aby EasyPHP działał i drukował stronę w php, potrzebne jest zainstalowanie lokalnie serwera Apache z modułem php, musis zainstalowac apache, przetestować czy działa:
W pasku addresu przeglądarki wpisujemy address:localhost lub 127.0.0.1.

0

Oba Twoje przykłady są błędne, kod php zapisuj w tagach:

<?php
tutaj_kod();
?>

coś takiego:

<?php >

jest błędne

0

Dawniej do nauki dobry był Krasnal - apache, php i mysql w jednym. Nie wiem jak teraz. Łatwe w instalacji i na dodatek zawiera podstawowe kursy. Może się nada. Strona domowa: http://www.krasnal.tk/

0
Sarrus napisał(a):

Dawniej do nauki dobry był Krasnal - apache, php i mysql w jednym. Nie wiem jak teraz. Łatwe w instalacji i na dodatek zawiera podstawowe kursy. Może się nada. Strona domowa: http://www.krasnal.tk/

Teraz można skorzystać z xampp - http://www.apachefriends.org/en/xampp.html

0

Polecam skorzystać z servera Wamp, ma zainstalowane server php, mysql, phpMyAdmin ii sporo innych. Bardzo intuicyjny.

1

Swego czasu korzystałem z tego rozwiązania: http://www.wampserver.com/en/

Znaczniki otwierające i zamykające powinny wyglądać tak, z czego stostuje się pierwszą wersję

<?php
echo "hello world!";
?>

<?
echo "hello world!";
?>

<script language="php">
echo "hello world!";
</script>

<% echo "hello world!"; %>
1

Ja polecam webserv 2.0
http://www.webserv.pl/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1