Problem z pętlą w pętli

0
 void wypisz(char *in)
{
     ifstream plik;
     plik.open(in);
     int s=1;
     char buf[12];
     for (j; j<3; j++){
           plik >> buf;
           dynamic_cast<TGroupBox *>(FindComponent("GroupBox" + (String)j))->Caption = buf;
           
                      for (n=0; n < 17; n++)
                {
                     plik >> buf;
                dynamic_cast<TEdit *>(FindComponent("Edit" + (String)s))->Text = buf;
                s++;
                
                }
                
            
     }
     
}    

Moim problemem jest druga pętla for która nie wiadomo czemu wykonuje sie tylko raz. Pozniej przy obiegu pierwszej petli program albo ignoruje ta druga. Zapelnia mi tylko 17 editow a powinien leciec dalej gdy pierwsza petla kontynuuje dzialanie(zapelnia groupboxy). Juz nie mam pomyslu dlatego prosze o pomoc. Może ktoś wie dlaczego tak się dzieję?

0

A może sobie wyświetlisz czym jest to:
"GroupBox" + (String)j
i to:
"Edit" + (String)s
?

0
_13th_Dragon napisał(a):

A może sobie wyświetlisz czym jest to:
"GroupBox" + (String)j
i to:
"Edit" + (String)s
?

To akurat dobrze dziala problem tkwi w petli teraz mam problem innego typu mianowicie zmodyfikowalem ta petle:

    for (int j=1; j< 12; j++){

          plik >> buf;
           dynamic_cast<TGroupBox *>(FindComponent("GroupBox" + (String)j))->Caption = buf;
                  
                      for (int n=1; n < 204; n++)
                {

           
                     plik >> buf;
                dynamic_cast<TEdit *>(FindComponent("Edit" + (String)s))->Text = buf;
                s++;
                 }

                
            
     } 

i po pierwszym obiegu petli do GroupBox2 wczytuje ostatnia wartosc z drugiej petli(tzn. Gdy druga petla zakonczy dzialanie to w pierwszej petli ignoruje mi plik >> buf; natomiast przy ponownym wykonywaniu drugiej petli wyciaga wartosci z pliku normalnie po kolei

0

Może jednak dodaj do formatki Memo i wyświetl to co zaproponowałem w poprzednim poście. Wątpię aby twój plik zawierał 2244 wierszy a każdy z GroupBox'ów zawieral 203 Edit'y

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1