Menu Cezar

0

Mógłby ktoś zrobić Funkcję Menu do Cezara oraz procedure do wywołania jej ??

0

Ja niestety nie mogę...

0
kubcio1906 napisał(a)

Mógłby ktoś zrobić Funkcję Menu do Cezara oraz procedure do wywołania jej ??

A może napiszesz coś więcej...? O.o

0

Proszę:

Function MenuDoCezara: Boolean;
Begin
 Result := False;
End;

Procedure WywolajFunkcjeMenuDoCezara;
Begin
 MenuDoCezara;
End;

Zgodnie z zadaniem - funkcja MenuDoCezara - jest; procedura wywołująca ją - jest.

0

begin
writeln('###########################################');
writeln('# #');
writeln('# Instrukcja: #');
writeln('# #');
writeln('# 1.Podaj Nazwe pliku Zrodlowego #');
writeln('# 2.Podaj klucz do kodowania cezara #');
writeln('# 3.Podaj nazwe pliku do jakiego #');
writeln('# chcesz zapisac zakodowany tekst #');
writeln('# #');
writeln('###########################################');
writeln('Wybieram');
readln;
writeln('Podaj Nazwe pliku Zrodlowego: ');
readln(plikzrodlo);
list:=TStringList.create;
list:= LoadFromFile(plikZrodlo);
writeln(' ====== Zawartosc Pliku ======= ');
Print(list);

writeln('###########################################');
writeln('# #');
writeln('# Instrukcja: #');
writeln('# #');
writeln('# 1.Podaj Nazwe pliku Zrodlowego #');
writeln('# 2.Podaj klucz do kodowania cezara #');
writeln('# 3.Podaj nazwe pliku do jakiego #');
writeln('# chcesz zapisac zakodowany tekst #');
writeln('# #');
writeln('###########################################');
writeln('Wybieram');
readln;
writeln('Podaj klucz do kodowania cezara: ');
readln(klucz);
Zakodowany:=TstringList.Create;
Zakodowany:=Cezar(list,klucz);
writeln(' ====== Zawartosc Pliku Zakodowanego ======= ');
Print(zakodowany);

writeln('###########################################');

writeln('# #');
writeln('# Instrukcja: #');
writeln('# #');
writeln('# 1.Podaj Nazwe pliku Zrodlowego #');
writeln('# 2.Podaj klucz do kodowania cezara #');
writeln('# 3.Podaj nazwe pliku do jakiego #');
writeln('# chcesz zapisac zakodowany tekst #');
writeln('# #');
writeln('###########################################');
writeln('Wybieram');
readln;
writeln('Podaj nazwe pliku do jakiego chcesz zapisac zakodowany
tekst: ');
readln(plikzakodowany);
SaveTofile(plikZakodowany,Zakodowany);
writeln('Zapisano do pliku.....');
writeln('Dziekuje...');
readln;

end.

tak mam zrobione i chce funkcje menu zrobic ale nie umiem :(
zaraz podesle caly program

0
kubcio1906 napisał(a)

tak mam zrobione i chce funkcje menu zrobic ale nie umiem

Podpowiem: użyj pętli repeat .. until do zrobienia menu;

kubcio1906 napisał(a)

zaraz podesle caly program

Biorąc pod uwagę to, co przedstawiłeś w poście wyżej lepiej już nic nie podsyłaj i zabierz się do pisania...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1