Menu

Odpowiedz Nowy wątek
2003-06-01 10:01
0

Jak zrobić proste menu? Bede wdzieczny za odpowiedz!


Pozostało 580 znaków

2003-06-01 10:07
0

Połóż TMainMenu na forme.


Szymek

<span style="color: blue">"Nie twierdzę, że kobiety są głupie,
zostały stworzone na podobieństwo mężczyzn...
"</span> - George Eliot<span style="color: green">

Pozostało 580 znaków

2003-06-01 10:16
0

Ale ja programuje w TURBO Pascalu, a nie w Object (delphi)
Bede dzwieczny za jakis kodzik-schemacik :)


Pozostało 580 znaków

2003-06-01 10:25
0

uu, menu rozwijane a'la Norton Commander? no cóż jeżeli textowo to robisz to musiałbyć wszystko pisać (jest w helpie TP)+reagować na klawisze (też w helphie) a jak extrawagancja na całość to jeszcze rakcja na myszkę (tego w helpie nie ma)


HAKGER - 50% Complete

Pozostało 580 znaków

2003-06-01 10:30
0

Polecam GSVGA - chyba najlepsza biblioteka graficzna dla pascala, możliwości porównywalne do DirectX w 2D. http://www.gr0g.prv.pl (ogólnie ciekawa strona - wiele niestandardowych tematów typu "zrób to sam")


Pozostało 580 znaków

2003-06-01 10:31
0

No wlasnie, ale ja tak za bardzo tego helpa nie mam...napisalem ze progrmauje w Turbo Pascalu, zeby kolega zrozumial w czym pisze :) A tak na serio to pisze Notatnik - kompiluje TMT Pascal Compiler...no chyba, ze jest gdzies w necie jakis Turbo Pascalik 7 free, ale watpie ;) Cze nie ma ktos moze takiego prstego kodu ze zmiennymi (albo raczej zmienna?) Dokladnie nie chodzi mi o to a'la NC, tylko taki bajer:

Menu:
1- Cos
2- Nic
3- HAHA
Wybierz: [i tu sie wpisuje cyferke]

cos w tym stylu, napisalem taki kodzik ze zmienna ale klapa, nie kompiluje :(

Prosze pomozcie!


Pozostało 580 znaków

2003-06-01 10:32
0

Turbo Vision


Szymek

<span style="color: blue">"Nie twierdzę, że kobiety są głupie,
zostały stworzone na podobieństwo mężczyzn...
"</span> - George Eliot<span style="color: green">

Pozostało 580 znaków

2003-06-01 10:36
0

Spoko dzieki za TV, ale wracam do tego menu, ma ktos kodzik? Bede bardzo bardzo wdzieczny, bo wiecie ,ucze sie dopiero a sam napisalem zle:( Prosze bardzo jeszcze jeden raz!


Pozostało 580 znaków

2003-06-01 10:44
0

Spoko dzieki za TV, ale wracam do tego menu, ma ktos kodzik? Bede bardzo bardzo wdzieczny, bo wiecie ,ucze sie dopiero a sam napisalem zle:( Prosze bardzo jeszcze jeden raz!

z tego co pamiętam to w demosach Pascala jest taki programik z menu


gone...

Pozostało 580 znaków

2003-06-01 10:44
0

No dobra mam cos takiego:

[code]uses CRT;

var
wybor:longint;

procedure nic;
begin
write('AAA');
readln;
end;

procedure cos;
begin;
write('BBB');
readln;
end;

begin
textcolor(black);
textbackground(yellow);
writeln('000');
writeln;
writeln;
textcolor(white);
textbackground(red);
writeln('Menu:');
writeln;
writeln('1 - Nic');
writeln('2 - Cos');
read(wybor);
if wybor=1 then nic;
if wybor=2 then cos;
end.
[/code]

I skompilowal sie nawet, ale jak wlacze to od razu THE END kaput :(

Co mam zle? Prosze specjalistuff o pomoc!

Dzieki Z gory!


Pozostało 580 znaków

2003-06-01 10:46
0

Ehehe, sory wszystkim za sprawiony klopot !

Poradzilem sobie!

Wystarczy przed END. dac readln; i szafa gra

Dzieki wszystkim za fatyge i wogole chec pomocy mi !
Dzieki wam!


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0