javascript cURL

0

Da się w jakiś sposób curl,file_get_contents albo jeszcze coś innego, odczytać kod html ze strony, która tworzy kod html z funkcji przy pomocy javascript'u?

Poprzedni temat został przeniesiony do kosza bez uzasadnienia.

0
mroyu napisał(a)

Da się w jakiś sposób curl,file_get_contents albo jeszcze coś innego, odczytać kod html ze strony, która tworzy kod html z funkcji przy pomocy javascript'u?

Poprzedni temat został przeniesiony do kosza bez uzasadnienia.

pewnie za głupi temat
i nie mam pojęcia o co ci chodzi

chcesz pobrać kod z cudzej strony wczytywanej dynamicznie przez AJAX?

0

Nie widzę w tym nic głupiego.

W kodzie znajduje się coś takiego:

<div id="temp"><script type="text/javascript">
 Add_information('tekst','231');
</script></div>

W źródle strony jest tylko taki kod, natomiast jeżeli użyję dodatku do firefox'a "Firebug" i kliknę zbadaj element, to na miejscu script jest wiele kodu html, który jest tworzony w funkcji add_information i teraz jak przy pomocy np. curl go wydobyć?

0

Nie da się. Spróbuj zobaczyć jak skrypt działa i jak pobiera informacje z serwera i podepnij się pod to, tak chyba będzie najprościej. Jakby Ci się to nie dało, to perl ma wersję mechanize'a podpiętą pod Firefoksa, na inne języki skryptowe też coś powinieneś znaleźć (np. Watir pod Ruby).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1