Problem cURL

0

Witam, napisałem takiego cURL ale cały czas mnie banują tzn wykrywają to jako automatyczne co można z tym zrobić kod:

$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, 'http://yandex.ru/yandsearch?text=programowanie');
curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIESESSION, true);
curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, $cookie_file);
curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE, $cookie_file);
curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIE, $cookie_file);
curl_setopt($ch, CURLOPT_REFERER, 'http://www.yandex.ru');
curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, 0);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);
$wynik =  curl_exec($ch);
curl_close($ch);

Proszę bardzo o pomoc co źle robię :)

0

Zastosuj się do tych wskazówek i powinno być ok.
http://bit.ly/XnxBQV

0

szukałem rozwiązania no ale nie mogę znaleźć możesz powiedzieć co konkretnie źle robię ??

1

Wszystko. Użyj API, yandex to duża strona, będzie bardzo-bardzo-bardzo ciężko ich oszukać, a szkoda, żebyś się męczył miesiąc nad kodem, który podziała ze 3 dni (jeżeli Twoje mechanizmy będą naprawdę dobre), a potem dostaniesz kolejnego bana, SKORO JEST API.

0

Ok rozumiem że cURL nie użyję do tego. A teraz którego API z tej strony http://api.yandex.ru/ mam użyć jak chce tylko żeby z mojego inputa wpisywać frazę i żeby przekierowało na stronę z wynikami ??

0

Jeżeli chcesz zrobić tylko przekierowanie UŻYTKOWNIKA na stronę z wynikami to po cholerę Ci jakieś cURL-e i w ogóle języki po stronie serwera? o.O

<form action="http://yandex.ru/yandsearch">
<input type="text" name="text" />
<input type="submit" value="szukaj" />
</form>
0

no może do końca nie powiedziałem o co chodzi ale chcę pobrać cała stronę wyników do zmienne a następnie wykonać strrpos(); Więc to raczej odpada ??

0

Tak, chyba, że skorzystasz z API, ale tam żadno strpos Ci nie będzie potrzebne, bo wszystkie dane dostaniesz w tablicy czy coś

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1