Polaczenie z Githubem

0

Mam problemy z nawiazaniem polaczenia z GitHubem.
Oczywiscie wygenerowalem klucz i umiescilem go w odpowiednim miejscu (/uzytownik/.ssh/id_rsa), odpalam msysgit, probuje nawiazac polaczenie testowe: ssh -T [email protected] i wywala mi:

user image

w czym jest problem ?

w dokumentacji githuba znalazlem:

Permission denied (publickey)

This is usually caused when ssh cannot find your keys. Make sure your key is in the default location, ~/.ssh. If you run
ssh-keygen again and just press enter at all 3 prompts it will be
placed here automatically. Then you can add the contents of id_rsa.pub to your account. If id_rsa.pub doesn’t work try id_dsa.pub. You might need to generate a new dsa key with ssh-keygen -t dsa if you just have an rsa key.

ale niestety wygenerowanie nowych kluczy nie pomaga. ma ktos jakis pomysl ?

0

Klucze (wszystkie) nie powinny być przypadkiem w pliku ~/.ssh/authorized_keys?

0
Ktos napisał(a)

Klucze (wszystkie) nie powinny być przypadkiem w pliku ~/.ssh/authorized_keys?

klucze generowane przez Git Bash sa automatycznie zapisywane w: /Users/your_user_directory/.ssh/id_rsa

zreszta tutaj widac, gdzie on szuka kluczy:

user image

0

A dodałeś klucz w GitHubie?

0
winerfresh napisał(a)

A dodałeś klucz w GitHubie?

Tak, wkleilem klucz:
user image

a tak wyglada zawartosc pliku id_rsa:
user image

ps: wiem, ze klucza publicznie pokazywac nie powinienem, ale uznajmy, ze jest on tymczasowy ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1