Konwersja z C++ do C

0

Witajcie.
Mam niemiły problem, miałem napisać aplikację konsolową w czystym C, a napisałem ją w C++.
Czy istnieją jakieś programy do konwersji z C++ do C?

Sam kodu nie przepiszę bo praktycznie nie znam c, a pisałem program ucząc się tego języka, jedynie dobrze opanowane mam Delphi...

0

http://people.cs.uchicago.edu/~iancooke/osstuff/ccc.html - powodzenia :) Teraz dasz radę i nie ma wymówek, że nie znasz C i sam kodu nie przepiszesz :D

0

Moze to bedzie lamerskie ale utknalem w jednym....

Program sczytuje liczbę:

 	printf("Podaj liczbe\n");
	
    scanf("%d",&liczba1);

	liczba2=(liczba1/100)*293;
	printf("\n");
printf("%liczba2");

To pokazuje mi zawsze 2293536czba2

Nie rozumiem tego w ogóle...
jesli liczba2 dam bez procenta to w ogole nic nie pokazuje.

0

Jak podajesz stringa, a nie zmienną to co się dziwisz?

printf("%d",liczba2);

A poza tym jak operujesz na liczbach całkowitych to niebezpieczny jest zapis:

liczba2=(liczba1/100)*293;

Bardziej przemyślany jest zapis:

liczba2=(liczba1*293)/100;
0

A tak z ciekawości.. Czytałem, że pierwsze kompilatory C++ na początku tłumaczyły kod na C i dopiero później na asma. To chyba powinny być jakieś metody na tłumaczenie kodu:) aż poszukam:)

0

To żadna nowinka. Jest wiele konwerterów różnych języków do C :D Chociażby Cython.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1