Zmiana napisu programu na paskach

0

Witam. Potrzebuje metody na zmianę napisu na paskach tytułowych. Np. odpalamy sapera i zamiast wyświetlania się SAPER chciałbym aby wyświetlał się napis gierka. Czy jest jakiś sposób na taką zamianę? Znalazłem program title bar changer ale wersja darmowa tylko na 30 później życzą sobie 30$ za zmianę kilku wyrazów w programie.

0

Masz mój programik co kiedyś napisałem. jak chcesz zmienić napis to najeżdżasz na ramkę okna, upewniając się że mój program jest aktywny, później naciskasz spacje (lub enter, nie jestem pewien) to powinno zatrzymać sprawdzanie które okno jest pod myszką. Możesz zmienić zarówno napis jak i te okno zablokować (nie polecam dla całych okien).
Link

PS. madmike, gdzie jest ten tutorial jak wstawiać linki? ;D

0

Jeżeli autorowi chodzi o zmianę belki tytułowej uruchomionego programu, a nie podmianę na stałe w pliku exe, to można tak (kod w Delphi, działa na Windows XP, co do nowszych, to nie wiem):

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
  aName: array[0..50] of Char;
  aHWND: HWND;
begin
  WinExec('winmine.exe', SW_SHOW);
  aName:= 'Saper';
  aHWND:= FindWindow(aName, nil);
  aName:= 'Gierka';
  SetWindowText(aHWND, aName);
end;
0

Tak. Chodzi o windows xp. Spróbuję z tym programem w delphi. A jeśli chciałbym zmienić w exe to jest to bardzo skomplikowanie? Chodzi o program który zajmuje ok 2gb na dysku.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1