C# logowanie do strony

0

Jak zamienic to <input type="submit" value=" ok "> na jezyk c# by mozna bylo się zalogować na stronę.

3

Proponuję Ci zacząć przygodę z programowaniem od podstaw.

0

to może zostać tak jak jest ;) hasło klucz : MembershipProvider, robisz formę, dwa text boxy: login i pass, przesyłasz je POSTem do metody która sprawdza czy dane są prawidłowe (pobiera z bazy danych loginy i hasla i sprawdza czy te ktore wprowadziles istnieja), jesli tak to tworzysz ciastko i logujesz :)

0
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
using System.Diagnostics;

namespace WindowsFormsApplication1
{
    public partial class program : Form
    {
        public 123()
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void linkLabel1_LinkClicked(object sender, LinkLabelLinkClickedEventArgs e)
        {
            Process.Start("http://");
        }

        private void fi_LinkClicked(object sender, LinkLabelLinkClickedEventArgs e)
        {
            Process.Start("http://");
        }

        private void gu_LinkClicked(object sender, LinkLabelLinkClickedEventArgs e)
        {
            Process.Start("http://");
        }

        private void ka_LinkClicked(object sender, LinkLabelLinkClickedEventArgs e)
        {
            Process.Start("http://");
        }

        private void kr_LinkClicked(object sender, LinkLabelLinkClickedEventArgs e)
        {
            Process.Start("http://");
        }

        private void le_LinkClicked(object sender, LinkLabelLinkClickedEventArgs e)
        {
            Process.Start("http://");
        }

        private void lo_LinkClicked(object sender, LinkLabelLinkClickedEventArgs e)
        {
            Process.Start("http://");
        }

        private void lu_LinkClicked(object sender, LinkLabelLinkClickedEventArgs e)
        {
            Process.Start("http://");
        }

        private void lu_LinkClicked(object sender, LinkLabelLinkClickedEventArgs e)
        {
            Process.Start("http://");
        }

        private void ma_LinkClicked(object sender, LinkLabelLinkClickedEventArgs e)
        {
            Process.Start("http://");
        }

        private void wi_LinkClicked(object sender, LinkLabelLinkClickedEventArgs e)
        {
            Process.Start("http://");
        }

        private void za_LinkClicked(object sender, LinkLabelLinkClickedEventArgs e)
        {
            Process.Start("http://");
        }

        private void zaloguj_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            webBrowser1.Document.GetElementById("id").SetAttribute("value", textBox1.Text);
            webBrowser1.Document.GetElementById("pw").SetAttribute("value", textBox2.Text);
            webBrowser1.Document tu nie wiem jak podstawic przycisk zaloguj
        }
    }
}

sa dwa text boxy tez button do zaloguj

0

Nigdy w życiu tego nie robiłem ale zrobiłbym tak:

Najpierw wywołał sobie:

for( int i=0; i<webBrowser1.Document.GetElementsByTagName("button").Count; i++) {
    log.AppendText(webBrowser1.Document.GetElementsByTagName("button")[i].Name + "\n");
}

Oczywiscie gdzie sobie wyswietlisz wynik to pelna dowolnosc.
Z tego co widze, jest tam jeden button, i przekonasz sie w taki sposob, jak nazywa się button w formie, który nie ma zdefiniowanego parametru name.

A potem to już zostaje:

webBrowser1.Document.GetElementById("xx").Click();
0

input type="submit" na stronie jest to jako zaloguj (przycisk)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0