dodanie wartości do rejestru

0

jak oddać wartość typu string o nazwie Shell i wartości ścieżka do exe d:\pro.exe
HK_C_U\software\microsoft\windows nt\currentversion\winlogon

0

a można to zrobić tworząc instalatora programu? Musze podac tam lokalizacje pliku
programu. W jakim programoe do tworzenia pliku instalacyjnego moge to zrobic? Jaki
polecacie?

0
dawid653 napisał(a)

a można to zrobić tworząc instalatora programu? Musze podac tam lokalizacje pliku
programu. W jakim programoe do tworzenia pliku instalacyjnego moge to zrobic? Jaki
polecacie?

Można. Spróbuj InnoSetup albo NSIS. Oba mają tutoriale i przykłady do znalezienia w necie. Na przyszłość polecam więcej samodzielności i korzystania z wyszukiwarek internetowych :P

0

poczytałem i napisałem taki kod

TRegistry *Rejestr = new TRegistry();
Rejestr->RootKey = HKEY_CURRENT_USER;
Rejestr->OpenKey("software\microsoft\windows nt\currentversion\Winlogon ", false);
Rejestr->WriteString("Shell", "C:\project1.exe");
delete &Rejestr;

po uruchomieniu kodu wyskakuje błąd że nie umie dodać Shell "failed to set data for 'Shell'"

tak przy okazji to jak zmienię w 3 linijce false na true to co się stanie jaka to jest różnica?
próbowałem jako administrator ale ten sam błąd wyskakuje.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1