Wprowdzanie wartośći do rejestru (regedit)

0

Witam,
Szukam i szukałem w Google jak wprowadzać wartości kluczy, Dword itd do rejestru windows po przez pliki wsadowe. Niestety nie mogę nic znaleźć;/ Czy ktoś ma jakiś pomysł? Wiem jak to robić po przez notatnik.reg ale jako plik.bat nie mam pojęcia...

0

Oczywiście, że tak... A znalazłem taki coś:

REG ADD HEKY_CURRENT_USER\Software\MyCo /v Data /t REG_DWORD /d 00000001
Tworze w notatniku, zapisuje jaki rozszerzenie .bat jednak po uruchomieniu dane się nie wprowadzają...

0

A na pewno dobrze przeczytałeś?:

reg add "HKEY_CURRENT_USER\Software\MyCo" /v "Data" /t "REG_DWORD" /d "00000001" /f
lub w skrócie (HKCU):

reg add "HKCU\Software\MyCo" /v "Data" /t "REG_DWORD" /d "00000001" /f
Ostatni argument /f możesz pominąć - służy do nadpisywania bez pytania.

0
furious programming napisał(a):

Na pewno szukałeś?

Sorki, jestem akurat na tym forum nowy i nie zauważyłem, że to link;/ Na innych forach, których działam to linki są koloru niebieskiego;) a wcześniej patrzyłem np. TUTAJ i było bez podwójnych apostrofów, a to co podałeś to racja działa;) Dzięki;)

0

BTW: na tym forum każdy tekst koloru oliwkowego to link ;)
</quote>
Na pewno? :D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1