Prosty program C# obiektowy-konsolowy - szukam

0

Witam

Czy ma ktoś z Was przykładowy kod źródłowy jakiegoś dowolnego prostego programu w C# (konsolowego) napisanego obiektowo (z 2 lub 3 klasy) i mógłby go udostępnić?

Z góry dziekuję

Pozdrawiam

0

Nie wykupiłeś Google do przeglądarki?

0

szukałem w google i to dość długo

i nie znalazłem programu, który byłby jednocześnie w konsoli i do tego napisany obiektowo

1

Każdy program w C# jest obiektowy.

0

No widzisz? To twój wykładowca wiedział co zadać żebyś nie znalazł. musisz napisać albo zlecić komuś napisanie czegoś takiego (oczywiście, za $$$).

EDIT:

Każdy program w C# jest obiektowy.

2-3 klasy ;) .

0
PoziomeQ napisał(a)

http://www.ii.uni.wroc.pl/~wzychla/cs.html

styknie? :)

tylko, że to nie jest program konsolowy :/

0

Ja ci zaraz dam.... ;p

using System;

abstract class Animal
{
    abstract public void Breath();
}

class Ssak : Animal
{
    public override void Breath()
    {
        Console.ForegroundColor = ConsoleColor.DarkRed;
        Console.WriteLine("Stos - Obszar pamięci komputera, który alokowany jest w momęcie uruchamiania programu. System operacyjny musi wtedy ocenić ile pamięci potrzeba do prawidłowego działania programu...");
        Console.ForegroundColor = ConsoleColor.Green;
        Console.WriteLine("Sterta - Obszar pamięci operacyjnej dostępnej w trakcie działania programu...:)");
    }
}

static class boo
{
    static public int Ee;
    static public int E
    {
        get
        {
            return Ee ;
        }
        set
        {
            Ee = value;
        }
    }
}

class Program
{

    static void Main(string[] args)
    {

        boo.E = 5;
        Console.WriteLine(boo.Ee + boo.E);

        Animal MyAnimal = new Ssak();
        MyAnimal.Breath();
        Console.ReadLine();
    }
}
0

Masz błąd w programie. breath to oddech, a oddychać to to breathe.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1