Jak wykonać przeglądarke html

Odpowiedz Nowy wątek
2011-08-13 21:24
0

Próbuje zrobić przeglądarkę html na Lark Freebird 50.3 pod system operacyjny WIN CE 5.0 Core .
I nie wiem jakich komponent użyć .
Proszę o pomoc i porady gdyż nic nie mogę znaleźć.

edytowany 1x, ostatnio: madmike, 2011-08-18 18:43

Pozostało 580 znaków

2011-08-13 21:33
0

Komponent?
Jeżeli chcesz zrobić przeglądarkę, to nie możesz korzystać z jakiegoś gotowego komponentu.
Inaczej to nakładka.
Napisz własny :P


Pozostało 580 znaków

2011-08-14 12:13
0

Witam
Myślę iż w Delphi można wszystko zrobić gdyż jest dużo komponentów tylko brak szczegółowego opisu.
Bardzo dawno ok 5 lat temu bawiłem się tym programowaniem ale zainteresowanie minęło i wiadomo iż z głowy wszystko wyparowało.

Pozostało 580 znaków

2011-08-14 15:54
0

Jeżeli wykorzystasz jakiś gotowy komponent to będziesz korzystał z już dostępnych rozwiązań, nie wiem jak jest w Delphi ale podejrzewam/strzelam że to będzie IE. Nie ma to nic wspólnego z "wykonaniem przeglądarki".

Pozostało 580 znaków

2011-08-14 16:48
0
klon1958 napisał(a)

jest dużo komponentów tylko brak szczegółowego opisu

Że co? :|

Poza tym, zakładam, że zrobiłbyś to na TWebBrowser; nie ma szans, aby poszłoby to na Win CE.
A tak btw, to w ogóle w Delphi można tworzyć takie programiki?


edytowany 1x, ostatnio: Patryk27, 2011-08-14 17:17
Da się, robiłem coś takiego. TWebBrowser + otoczka. Ale to pod WinXP. - vpiotr 2011-08-18 12:39

Pozostało 580 znaków

2011-08-14 17:33
0

W C++/CLI da się wyklikać przeglądarkę, w C# i VB też pewnie, a potem kompilacja na WindowsCE to nie problem. Jeśli ma się licencje na VS odpowiednie ofc.

Przecież on to nie firma; komu będzie się chciało sprawdzać... - Patryk27 2011-08-14 17:38
Jestem, ogólnie nastawiony przeciwko kradzieży softu ;p więc wiesz ... - lukas_gab 2011-08-14 17:40

Pozostało 580 znaków

2011-08-14 21:17
Stelma
0

W delphi da się wykonać przeglądarkę jak praktycznie w każdym normalnym języku :P

Jeżeli chodzi o wyklikanie jej to jedyna opcja użycie jakiś gotowych komponentów jak TWebBrowser ale jak ktoś wcześniej napisał to tylko nakładka będzie. Jeżeli autor zakłada taki topic to na bank nie napisze nawet części przeglądarki.

Kiedyś pisałem sobie coś ala validator HTML. I już przy tym były czasami nie małe problemy. Jeżeli chcesz tworzyć przeglądarkę to polecam najpierw napisać silnik do łączenia się z serwerem, pobierania danych, validowania i poprawiania kodu. Jak to zrobisz zacznij pracować nad wyświetlaniem strony :P

Pozostało 580 znaków

2011-08-14 21:23
0

Popatrz sobie pod jaki system on chce wykonać tą przeglądarkę.
Zapewniam, że nie wystarczyłoby poklikać :P


Pozostało 580 znaków

2011-08-15 00:06
0

Dzięki za zainteresowanie
Będę próbował na pewno nie jest to łatwe

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0