U mnie działa, u innych nie

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-30 12:30
Mateusz
0

Cześć.
Napisałem program. Mam Win7, .NET 4.0.
Skompilowałem pod .NET 2.0, następnie zrobiłem solucje, sprawdziłem - działa.

Wysyłam koledze z Windows XP, nie działa. Wywala błąd przy rozpakowywaniu archiwum - Chilkat.
Poszedł dalej, do innego Win7 - nie rozpoczyna się pobieranie pliku.
Obaj .NET 4.0.

W takim razie: kompiluję pod .NET 4.0. U mnie - działa, u nich - nie.
Wysyłam im plik .exe + dll z chilkatem.

Jakaś rada?
Pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2011-07-30 12:54
Rev
0

Jakie błędy? Łapiesz jakieś wyjątki w tym programie?


Pozostało 580 znaków

2011-07-30 13:13
Mateusz
0

Koledze na Win7 nie startuje pobieranie.
XP z Chilkata info z MsgBoxa brzmi:
Failed to open archive.
Failed.
Failed.

A następnie wyjątek:

System.ComponentModel.Win32Exception: Z określonym plikiem nie skojarzono dla tej operacji żadnej aplikacji
w System.Diagnostics.Process.StartWithShellExecuteEx(ProcessStartInfo startInfo)
w System.Diagnostics.Process.Start()
w System.Diagnostics.Process.Start(ProcessStartInfo startInfo)
w System.Diagnostics.Process.Start(String fileName)
w Alceria.Form1.start_Click(Object sender, EventArgs e)
w System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
w System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
w System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
w System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
w System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
w System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
w System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
w System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

Mimo, iż taki plik jaki jest podany w Process.Start(); istnieje

Pozostało 580 znaków

2011-07-30 13:16
Rev
0

A co to za plik?


Pozostało 580 znaków

2011-07-30 13:18
Mateusz
0

.bin

To rozszeżenie, ale co jest w środku i jako co to próbujesz odpalić? Jak napisał Azarien, system po prostu nie ma żadnych skojarzeń do tego bina. - O_o 2011-07-30 14:32

Pozostało 580 znaków

2011-07-30 14:17
0

System.ComponentModel.Win32Exception: Z określonym plikiem nie skojarzono dla tej operacji żadnej aplikacji

Z określonym plikiem nie skojarzono dla tej operacji żadnej aplikacji. Windows sam w sobie nie otwiera plików .bin, potrzebny jest jakiś do tego program - Daemon Tools albo inny.

Pozostało 580 znaków

2011-07-30 18:23
Mateusz
0

Plik z gra, ktory odpala sie po zwyklym
start plik.bin
w batchu

To czemu nie dasz .exe? - O_o 2011-07-30 19:15
Może to np plik .com, format który już w czasach DOSa był przestarzały. - msm 2011-07-30 20:07
I jakoś nie wierzę żeby ktoś rozprowadzał grę pod postacią .bin... W sumie IMO otwieranie pliku gry .bin przez ShellExecute to nie pomysł twórców gry tylko autora pytania. - msm 2011-07-30 20:12
Często w grach są jakieś loadery, które dopiero wczytują pliki bin, które de facto są plikami exe. - Rev 2011-07-30 20:44

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0