Kompilator nie tworzy pliku .exe

0

Witam, używam dev-c++ i biblioteki graficznej allegro, i nie wiem czemu ale po kompilacji programu nie pojawia mi się plik .exe
Pomoże mi ktoś?
Będę bardzo wdzięczny.

4
Allucard napisał(a)

Pomoże mi ktoś?

http://wizytauwrozki.pl/

0

Okey, już tak jakby tworzy plik .exe, tyle że po jego uruchomieniu nic się nie dzieje :<.

1
Allucard napisał(a)

Okey, już tak jakby tworzy plik .exe, tyle że po jego uruchomieniu nic się nie dzieje :<.

Wiesz czemu dostałeś w poście wyżej link do wróżki? Bo napisałeś że masz problem. I tylko tyle. Nie znamy żadnych detali, nie pokazałeś ani odrobiny kodu.

0

kod tu chyba nie ma znaczenia, nie ważne co wpisze i tak po kompilacji pliku .exe nie da się uruchomić( nie pokazuję się żaden błąd)
W sumie nie wiem co mam jeszcze napisać, przy czystym c++ jest wszystko okey.

3

Kod nie ma znacznia! Tak! Z fusów ci kur... wywróżę czemu program nie działa. Zanim nie udostępnisz więcej danych to nie ma jak ci pomóc.

0

A tak seriously, to pewnie konsola się od razu zamyka, a tego nie dostrzegasz.

A może odpowiesz teraz na moje pytanie?
Wiesz co, ostatnio wchodziłem na stronę i pokazało się 404, ratunku!
Pewnie już mi wirusy komputer zżerają...
Co mam zrobić?!!?!!?!!

Daj nam więcej informacji, to się (może) przestaniemy z Ciebie nabijać.

0

Pierwszy lepszy kod:

#include <allegro.h>

int main() 
{   
    allegro_init();
    install_keyboard();

    set_color_depth(32);
    set_gfx_mode(GFX_AUTODETECT_WINDOWED, 640, 700, 0, 0);

    BITMAP *buffer = create_bitmap(640, 700);
    clear_to_color(buffer, 0x333333);

    rect(buffer, 1, 1, 51, 51, 0x21D059);
    rect(buffer, 2, 2, 50, 50, 0x21D059);
    rect(buffer, 3, 3, 49, 49, 0x21D059);

    textout_centre_ex(buffer, font, ALLEGRO_VERSION_STR, 320, 5, 0xFFFFFF, 0x333333);

    rectfill(buffer, 50, 100, 550, 600, 0xDF1680);

    blit(buffer, screen, 0, 0, 0, 0, 640, 700);

    readkey();

    destroy_bitmap(buffer);

    return 0;
}
END_OF_MAIN();

Gdy uruchamiam przez kompilator wszystko jest okey, lecz kiedy przez plik .exe, nic się nie dzieje.

Co mam jeszcze podać ? ;f

0

Nie pamiętam, ale tam nie ma tak jak w VS opcji debug i release ? Nie sprawdzę bo po jednej burzy siedze pod tygodnia na blueconnecie z transferem 8kB/s ... ;(

0

też nie wiem...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0