Progres w WebCliencie

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-26 13:53
0

Cześć, jak zrobić postęp pobierania przy pomocy webclienta:

        private void Download(string url, string filename)
        {
            try
            {
 
                System.Net.WebClient client = new WebClient();
                client.DownloadFile(url, filename);
 
            }
            catch (Exception e)
            {
                label2.Text = e.ToString();
 
            }
        } 

próbowałem tak jak tu, jednak nic się nie dzieje.
http://msdn.microsoft.com/en-[...].downloadprogresschanged.aspx

Jak sobie z tym poradzić?

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 14:01
ŁF
1

ślepy, czy czytać nie umie?

msdn napisał(a)

This event is raised each time an asynchronous download makes progress. This event is raised when downloads are started using any of the following methods.
(...)
DownloadFileAsync - Downloads data from a resource to a local file, without blocking the calling thread.


edytowany 1x, ostatnio: ŁF, 2011-07-26 14:02

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 14:07
0

Sorry, przeleciałem na szybko. To jaka jest inna metoda?

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 14:22
0

Pobierasz przy pomocy DownloadFileAsync() i w obsłudze zdarzenia DownloadProgressChanged odczytujesz postęp.

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 15:06
ŁF
0
Zajda napisał(a)

Sorry, przeleciałem na szybko. To jaka jest inna metoda?
wydawało mi się, że jej nazwa padła w czterech krótkich zdaniach mojej wypowiedzi [glowa]


Pozostało 580 znaków

2011-07-26 15:33
0

Nie chce pobierać za pomocą tej funkcji ponieważ nazwy plików do pobrania mam w stringu wyjętego z XML'a. A DownloadFileAsync() pobiera Uri jako pierwszy argument. Rozumiecie?

ŁF - easy, easy to nie konkurs na narwańca roku.

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 15:42

Ale przecież bardzo prosto jest skonwertować stringa na uri: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/z6c2z492.aspx

Dodam, że nie ma możliwości zrobienia progressbara w pobieraniu synchronicznym. Musisz asynchronicznie, jeśli chcesz progress.

edytowany 1x, ostatnio: aurel, 2011-07-26 15:43

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 16:07
ŁF
1
Zajda napisał(a)

Nie chce pobierać za pomocą tej funkcji ponieważ nazwy plików do pobrania mam w stringu wyjętego z XML'a. A DownloadFileAsync() pobiera Uri jako pierwszy argument. Rozumiecie?
nie, nie rozumiemy. wystarczyło pisać w visual studio "new Uri(" i już byś widział, co konstruktor przyjmuje jako parametr.

Zajda napisał(a)

ŁF - easy, easy to nie konkurs na narwańca roku.
sugerujesz, że to konkurs czytania bez zrozumienia?


Pozostało 580 znaków

2011-07-26 16:31
0

Dzięki aurel. Wszystko gra. Do Zamknięcia...

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0