Tablica bitmap, jak lepiej odczytać liczbę elementów?

0

Mam tablicę bitmap. Jak lepiej odczytać liczbę tych bitmap - zwykły int, trzymający liczbę elementów, czy lepiej tablica.Length? Pole klasy tablicy zawsze będzie wiarygodne, bo z int'em zawsze może się coś zchrzanić, ale może jednak int? Chyba jednak to bez znaczenia :P

0

A tablica.Length to co to niby jest jak nie int? Krasnoludki?

0

No int, tyle, że jest jakby zespawany z tablicą i zawsze ma jej wielkość, a mojego int'a muszę manualnie aktualizować, a w ogóle nie wiem po co ten wątek :D

0
xeo545x39 napisał(a)

No int, tyle, że jest jakby zespawany z tablicą i zawsze ma jej wielkość, a mojego int'a muszę manualnie aktualizować, a w ogóle nie wiem po co ten wątek :D

Sam jesteś zespawany.
Tablica jest obiektem, którego jedną z właściwości jest Length. W programowaniu nie ma miejsca na obróbkę termiczną.

0
xeo545x39 napisał(a)

No int, tyle, że jest jakby zespawany z tablicą

Zespawany: ujarany, zjarany, spalony, upalony. Trawa skosiła ogrodnika, razem z intem i tablicą.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0