jak odczytać dodać oraz zapisac liczbe do pliku

0

Hej mam pewien problem mianowicie chce zrobić program który po nacisnieciu dodaj wczyta wartość plik.txt doda do niego 20 oraz zapisze
i tu się pojawia pytanie jak to zrobić

mam takie cos i gdy chce dodac 20 to jest blad

			tmp =+ add;
	public void data(){
		String filename = "data/cos.txt";
		BufferedReader reader = null;
		try{
			reader = new BufferedReader(new FileReader(filename));
			String tmp = null;
			while((tmp = reader.readLine()) !=null){
				int add = 20;
				System.out.println(tmp);
			}
		}catch(IOException e){
			
		}
	}
0
Desu napisał(a):

Wrzuciłbym do LMGTFU ale jestem za leniwy. http://stackoverflow.com/questions/13741751/modify-the-content-of-a-file-using-java

Nie tylko ty :)

jak taką funkcje wywołać np w

public void dodaj(){

}

0
 tmp += add;
0
bogdans napisał(a):
 tmp += add;

właśnie nie bardzo bo tmp nie jest jako int a gdy robie z tego inta to są błędy

0
Krzywy Terrorysta napisał(a):

Tu masz rozwiązanie

http://stackoverflow.com/questions/13185727/reading-a-txt-file-using-scanner-class-in-java

int i = sc.nextInt();
tmp =+ i;

oo dziekuje bardzo ale mam jeszcze jeden problem

 
	            String line = null;
	            int i = sc.nextInt();
	            int add = 20;
	            int suma = add += i;
	            System.out.println(suma);
	            line = line.replace(suma);

jak teraz zamienic lub usunac z pliku cos.txt ta wartosc i zapisac ta dodana z sumy ?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1