wyświetlanie wyników w listboxie

0

Jestem zielony w C# i proszę o szybką pomoc. Moim problemem jest wyświetlenie wyników w komponencie listbox.

0

A trochę dokładniej?
Masz masę tutoriali, których oczywiście nie przeczytasz, bo po co, prawda?

0

Mam program, który szuka kilka plików na dysku (1 lub 2 pliki na partycji każdej partycji) i teraz kiedy on to zrobi chcę, żeby zapisał wynik szukania w listboxie.

0

Te pliki pewno masz w jakiejś tablicy czy innej kolekcji, nie? To trzeba je wstawić do kolekcji Items tego ListBoxa.

0

Dobra somekind mam coś takiego zrobione:

		List<FileInfo> results = new List<FileInfo>();

 		void pictureBox4Click(object sender, EventArgs e)
		{
			results.Clear();
 			DirectoryInfo main = new DirectoryInfo(@"C:\");
 			FindFiles(nazwa.Text, main,SearchOption.TopDirectoryOnly);
 			MessageBox.Show(results.Count + " records found");
		}
 		private void FindFiles(string textToFind, DirectoryInfo di, SearchOption sa)
		{
			results.AddRange(di.GetFiles(textToFind,sa));
			foreach (DirectoryInfo childDirectory in di.GetDirectories())
			{
				FindFiles(textToFind,childDirectory,sa);
			}
		}

I nie mam pojęcia jak umieścić tego listboxa.

Próbowałem zrobić tak: listBox1.Items();
ale nie działa

0
listbox1.Items.Add(x)

gdzie "x" to nazwa tego, co wrzucasz.

0

Czyli na moim kodzie X to co niby jest, bo nie mogę znaleźć.

0

Obiekt FileInfo albo np. jakaś jego właściwość przechowująca nazwę pliku.

0
oggr napisał(a)

Czyli na moim kodzie X to co niby jest, bo nie mogę znaleźć.

Nazwa pliku, który znalazłeś.

0

Czyli co na tym kodzie tym jest nazwą pliku. Bo już nie mam pojęcia co wstawić.

0
oggr napisał(a)

Czyli co na tym kodzie tym jest nazwą pliku. Bo już nie mam pojęcia co wstawić.

Pisałeś kod i nie wiesz co jest czym? Strzelam, że nazwa.Text

0

Wyniki masz na liście results, tak?
I chcesz mieć wyniki w listBox'ie, tak?
Czyli co musisz wrzucić do lisBox'a? Wszystkie elementy listy results.
Jak to zrobić? Użyj pętli foreach.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1