Jak to jest w Visual Studio 2010? - biblioteki

1

Witam,

wcześniej zrobiłem projekt w c++ i wtedy wiedziałem jak dodawać biblioteki do mojego projektu.

Teraz muszę ten sam projekt napisać w C# i mam to zrobić w Windows Form w Visual Studio 2010, jednak nie wiem jak mam tutaj dodać jakieś biblioteki. Tutaj jest to zupełnie inne. W necie też nic nie mogę o tym znaleźć.

Proszę o pomoc.

2
Michaell65 napisał(a)

Tutaj jest to zupełnie inne. W necie też nic nie mogę o tym znaleźć.

DOSTAJESZ KARNEGO KUTASA ZA BRAK UMIEJĘTNOŚCI KORZYSTANIA Z GOOGLE

0

no ale w google nic o tym nie ma!! szukam już od 1h.

0

W google nie ma? Bzdura. W google jest wszystko :P
http://lmgtfy.com/?q=how+to+add+reference+c%23+vs+2010

0

nie wiedziałem, że referencje to biblioteki tutaj.

ściągnąłem bibliotekę do curl stąd : http://sourceforge.net/projects/libcurl-net/

i dodałem jako tą referencję do projektu LibCurlNet.dll, libcurl i libcurlshim się nie dało.

I teraz np. w programie nie czyta mi metody: Curl.GlobalInit((int)CURLinitFlag.CURL_GLOBAL_ALL);

kompilatora daje error:

Error 1 'projekcik.Curl' does not contain a definition for 'GlobalInit' C:\Projects\projekt\projekcik\projekcik\Curl.cs 17

co jeszcze muszę dodać, żeby było poprawnie?

0

co jeszcze muszę dodać, żeby było poprawnie?

using SeasideResearch.LibCurlNet;
0

użyłem tego, zapomniałem napisać wcześniej, ale mimo to nie działa

0

już działa, po prostu napisałem tą funkcję od nowa i zadziałało. ale wcześniej była napisana na 100% tak samo.

0

Kłamiesz.

0
Rev napisał(a)

Kłamiesz.

dlaczego? Może nie przebudował wcześniej projektu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1