Dodawanie wartości do rejstru

0

Witajcie,
Od kilku dni mam problem z fragmentem kodu odpowiedzialnego za dodawanie aplikacji do autostartu,
Od razu mówię ,iż nie jest to żadne trojan, malwere itp Program ma uruchamiać przeglądarkę z otwartymi kartami na portalach informacyjnych ( ale to chyba nie ma znaczenia :D)

Fragment kodu

 HKEY klucz; 
RegCreateKey(HKEY_CURRENT_USER, "Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run", &klucz); 
RegSetValueEx(klucz, "open", 0, REG_SZ, (BYTE*)argv[0], strlen(argv[0])); 
0

Poco mam otwierać , jak ja chcę dodać ??

Wie ktoś jak pozbyć się tego problemu??

0

sprawdź jakie błędy dostajesz.

co zwracają RegCreateKey i RegSetValueEx?

msdn.microsoft.com napisał(a)

If the function succeeds, the return value is ERROR_SUCCESS.
If the function fails, the return value is a nonzero error code defined in Winerror.h. You can use the FormatMessage function with the FORMAT_MESSAGE_FROM_SYSTEM flag to get a generic description of the error.

0

Już sobie poradziłem,

Dzięki wsyzstkim za zainteresowanie

Dla tych co by mieli podobny problem;

HKEY reg;
LPCTSTR str="Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run" ;
if(RegCreateKey(HKEY_CURRENT_USER, str, &reg) ==ERROR_SUCCESS){
cout<<"Dodano klucz";
if(RegSetValueEx(reg, "veryimp", 0, REG_SZ, (BYTE*)"C:\\program.exe", strlen(argv[0]))==ERROR_SUCCESS)
cout<<"ustawiono wartosc";
RegCloseKey(reg) ;} 

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1