dodawanie wartosci encji

Odpowiedz Nowy wątek
2015-01-23 20:57
0

mam nastepujacy problem. Jak mozna w prosty sposob dodac do siebie wartosci w dwoch encjach i zapisac je do trzeciej jako suma dwoch wartosci? Wartosci te sa podawane w formularzu i wpisywane do bazy, chce miec kolejne pole ktore bedzie zwyczajnie przetrzymywac sume tamtych dwoch. Chcialem to zrobic z poziomu pliku DAO i dalem tam ze nowa encja = pierwsza + druga ale tak nie moze przeciez byc. Macie jakis na to pomysl? Na pewno da sie to szybko zrobic a ja mam w glowie tylko takie moim zdaniem nieoptymalne rozwiazanie.

Pozostało 580 znaków

2015-01-23 21:04
0

na szybko to zaimplementuj sobie w encji funkcje sum która będzie sumowała ją i jakąś inną i w wyniku dawała 3. Do DAO ją wyciągnij albo w ogóle do serwisu. Innej opcji nie ma. Przynajmniej ja nie widzę

ok, sprobuje i obczaje jak to zadziala, dzieki - marlukk 2015-01-23 21:09

Pozostało 580 znaków

2015-01-23 21:39
0

@wojciechmaciejewski, napisalem ta metode

public void suma ()
    {   
        int a = getFirst()+getSecond()+getThird();
        setSum(a);
    }

ale nie moge tez wyciagnac do DAO bo nie moge zrobic Autowired na polu prywatnym. Jak to obejsc?

Pozostało 580 znaków

2015-01-23 23:02
0

lepiej opisz szerzej kontekst po co Ci ta suma trzymana w bazie.

ale nie moge tez wyciagnac do DAO bo nie moge zrobic Autowired na polu prywatnym. Jak to obejsc? dorób seter albo wstrzykuj sobie przez @Autowired refleksją ;]


PROGRAMY NA ZAMÓWIENIE, ZALICZENIA STUDENCKIE, KONFIGURACJA SERWERÓW, SYSTEMÓW I BAZ DANYCH, STRONY INTERNETOWE, POMOC W PROGRAMOWANIU, POPRAWIENIE I OPTYMALIZACJA APLIKACJI
JAVA, C++, LINUX, WWW, SQL, PYTHON
POSIADAM KOMERCYJNE DOŚWIADCZENIE
TANIO, SZYBKO I PORZĄDNIE
Z KOMENTARZAMI OBJAŚNIAJĄCYMI KOD
PISZ NA PRYWATNĄ WIADOMOŚĆ
CENY JUŻ OD 49,99ZŁ ZA PROGRAM
ZAJMIJ SIĘ TYM CO CIĘ NAPRAWDĘ INTERESUJE!
nie czaje z ta refleksja? mozesz rzucic linka z jakims examplem? potrzebne mi po to zeby gosc podaje mi w formularzu dwie liczby ja chce z nimi cos zrobic i przechowywac sobie w bazie ich sume bo pozniej bede sobie z ta suma cos robil. Mam juz encje tej sumy, ona nazywa sie sum ale nie wiem jak zapisac tam ta wartosc, mam problem z autowired. - marlukk 2015-01-23 23:46
wstrzykujesz przez XML czy Adnotacje? chodziło mi o to, że @Autowired nie potrzebuje setterów bo korzysta z refleksji. może powinieneś poczytać o podstawach ;? - karolinaa 2015-01-23 23:58
przez adnotacje, dorobilem setter ale jak wyciagnac za pomoca settera jesli pole jest prywatne? - marlukk 2015-01-24 11:19

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0