Proszę o sprawdzenie zadania z java

0

Witam, dziś miałem z javy zadanie i nie wiem czy dobrze napisałem a dotyczyło konstruktorów w java z parametrami a o to zadanie:

 class Osoba {
       {int nazwisko, int wiek, int Rok = 2011}


}

W pierwszej lini stwórz konstruktor z parametrami do klasy Osoba i napisałem tak:
Osoba osoba = new Osoba (Nazwisko, wiek, Rok2011) tylko mam wrażenie że źle napisałem bo chyba chodziło o dane a nie przepisać co jest pod klasa osoba.

Proszę o waszą odpowiedź

0

stwórz konstruktor z parametrami

a nie wywołaj... napisałeś bardzo ładne wywołanie konstruktora, tylko, że nie ma takiego konstruktora - musisz napisać odpowiednią metodę konstruktora w klasie

a nie było, żadnych błędów przy próbie kompilacji?

0

To zadanie dostałem na kartce z wykładów i inne zadania też. poza tym szukam w necie w jakim celu używa się przeciążonych funkcji w java.

0
Osoba(int nazwisko, int wiek, int Rok){
this.nazwisko = nazwisko;
this.wiek = wiek;
this.rok = rok;
}
0

aha i nazwy zmiennych pisze się mała literą wiec zamiast Rok lepiej pisać rok.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1