Uruchamianie javascript w WebBrowser

0

Mam coś takiego:
<a class="sendB" href="javascript:;" onclick="coś tam">
Jak wywołać sztuczne kliknięcie tego obiektu? (nie chodzi mi tutaj o manipulowanie z poziomu kodu kursorem, tylko o uruchomienie tego skryptu w kodzie, żeby przeglądarka go wykonała)
Przeczesałem internet, znalazłem coś takiego: http://delphi.about.com/od/adptips2006/qt/wb_execscript.htm ale to nie działa, wyświetla mi się wiadomość z napisem TEXTAREA

0

Naucz się w końcu szukać i sam kombinować: http://www.delphidabbler.com/articles?article=21

0
TurboProgramista napisał(a)

Przeczesałem internet, znalazłem coś takiego: http://delphi.about.com/od/adptips2006/qt/wb_execscript.htm ale to nie działa, wyświetla mi się wiadomość z napisem TEXTAREA
Tamto działa tylko trzeba było przeanalizować ten przykładowy kod a zwłaszcza kod skryptu czyli ten fragment:

script := 'var elemMain = document.getElementById("main") ; if (elemMain != null) { alert(elemMain.tagName) ; }';

to byś wiedział skąd ten komunikat TEXTAREA.

0

Edit: spróbuję to poprawić :) Nie znam się za bardzo na C :P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1