Kto mi pomoże przy napisaniu 3 programów?

0

Czy mógłby mi ktoś pomóc z napisaniem 3 programów?

Oto treść:

  1. Napisz funkcję, która pobiera dwie liczby i zawracający większą. Napisz program wywołujący funkcję.
  2. Napisz procedurę, która pobiera dwie liczby i zwraca większą parametrem. Napisz program wywołujący i wyświetlający otrzymany wynik.
  3. Napisz procedurę, która pobiera dwie liczby i zwraca większą zmienną globalną. Napisz program wywołujący i wyświetlający otrzymany wynik.

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam! :)

0

placisz - dostajesz kod.
wiec pytanie do dzialu Praca.

ale bardziej Ci sie bedzie oplacalo samemu to napisac, wystarczy jakis podstawowy kurs programowania, uwierz ze to nie jest trudne.

0

zwraca większą parametrem

Co to znaczy ?

Function AB(A: Integer): Integer;
Begin
 Result := A*2;
End;

Takie coś (result) ?

BTW.Od tych "próśb" o napisanie programu za free, na 4p kiedyś będzie BSOD.

Aż mnie kusi, aby to napisać, ale nie zamierzam robić tego za free.
Podpowiedzi:

1. Napisz funkcję, która pobiera dwie liczby i zawracający większą. Napisz program wywołujący funkcję.
2. Napisz procedurę, która pobiera dwie liczby i zwraca większą parametrem. Napisz program wywołujący i wyświetlający otrzymany wynik.
3. Napisz procedurę, która pobiera dwie liczby i zwraca większą zmienną globalną. Napisz program wywołujący i wyświetlający otrzymany wynik.

We wszystkim przyda się funkcja

Max Min

oraz trochę mózgu.
BTW.Do błędów ortograficznych trzeba by dodać "przydać - ok; pszydać - błąd"

0
Patryk27 napisał(a)

zwraca większą parametrem

Co to znaczy ?

Function AB(A: Integer): Integer;
Begin
 Result := A*2;
End;

Takie coś (result) ?

Coś w ten deseń

0
papajek99] napisał(a)

zwraca większą parametrem

Co to znaczy ?
Takie coś (result) ?

moze chodzi o:

procedure nazwa(a,b:integer; var wieksza:integer);
0
cimak napisał(a)
papajek99] napisał(a)

zwraca większą parametrem

Co to znaczy ?
Takie coś (result) ?

moze chodzi o:

procedure nazwa(a,b:integer; var wieksza:integer);

Tak, Tak.. to już bardziej :)

0

No to jak ?
Śmiejemy się dalej ? :D

0
Patryk27 napisał(a)

No to jak ?
Śmiejemy się dalej ? :D

procedure nazwa(a,b:integer; var wieksza:integer);

to bardziej :)

0
papajek99 napisał(a)
Patryk27 napisał(a)

No to jak ?
Śmiejemy się dalej ? :D

procedure nazwa(a,b:integer; var wieksza:integer);

to bardziej :)

weźcie pomóżcie.. nie mam kasy, a jest mi to na jutro potrzebne.. dla Was to 5 min roboty.. :/
A ja nie wiem jak to zrobić. Proszę.

4

Gdybyś wiedział, jak mnie kusi, aby napisać to za Ciebie...Lecz już pisałem, możemy dać Tobie podpowiedź i nic więcej.
Nie przekonasz nas. Tworzymy tutaj historię, to nowa era, to era końca pisania programów za kogoś :D

0

@Patryk27

To co, robimy akcje, "nie robię zadań nieuczciwym studentom, których gonią terminy"? xD

0

To nawet nie są studenckie problemy :P.

0

No pewnie ;)

0

Teraz nawet ja się nie zlituję. Skończyło się, bo ile można ;/ Teraz będzie tak jak newbier
zapowiedział "Era Kononowicza" - nie będzie odwalania za kogoś... nie będzie niczego! ;P

0

@olesio

To nie ma nic wspólnego z litowaniem się. Jeżeli danemu oszustowi nie rozwiążesz za niego zadania, to wzrasta szansa, że sam ruszy swój tyłek i spróbuje to rozwiązać. Czyli nie pomagając mu, pomagasz mu :D

0

Ciekawe ile ten temat jeszcze potrwa, zanim go wywalą :D

0

Jak dla mnie Ci którzy biorą się za coś nie z pasji (a on chyba nie, bo nie jest na tyle zdeterminowany żeby tą funkcję napisać if'ami jak ja dwa lata temu robiłem :D) a z przymusu, daleko nie pociągną.
Więc o konkurencje się nie martwcie

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1