Zawartość buttona..

0

Mam pytanie: co wstawić między begin a end; zeby po nacisnieciu tego buttona program naciskał ciągle "P" (litere P) dajmy na to w notatniku??
Moglby ktos podac gotowy kod tego buttona? Nie moge obczaic funkcji keybd_event ...pomoze ktos?

0

pomiędzy begin a end wstaw kod, który napiszesz wg. wskazówek znalezionych tutaj: http://hackme.pl/articles.html?article_id=111

0

dodam ze przwdopodobnie przyda Ci sie komponent ttimer.
a o gotowym kodzie zapomnij :P

P.S. reszte swoich pytan zadawaj w dziale Newbie.

0

Moge poprosic o przyklad?Moze wtedy bedzie mi lepiej zczaic...
Oto kod buttona:

 
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
 keybd_event(VK_P, 0, 0, 0);
end;

end.

Ale przy kompilacji błąd: undeclared identifier VK_P...
W takim razie to co z ta strona bylo to sie nie zgadza

0

masz w linku wszystko czego potrzebujesz, jesli nie potrafisz z tego skorzystać to daruj sobie programowanie bo najwyrazniej sie do tego nie nadajesz.
a to przypadkiem nie jest Twoj post?
http://4programmers.net/Forum/Delphi_Pascal/173056-symulacja_klawisza_z_delphi

0

A ja pobawię się w tłumacza - jeśli kompilator mówi: undeclared identifier VK_P to oznacza: wstawiłeś mi coś, czego nie znam - skąd wziąłeś do jasnej cholery to VK_P

0

Ok kumam :P
Dzieki za tlumacza xd
Jak sie domyslam musze najpierw to zadeklarowac...a jak nawet zle sie domyslam to juz wam nie zawracam d**y :P
Dzieki za pomoc ;)

0

poczytaj jakies kursy programowania, poznaj podstawy... masz kompendium cale na 4programmers...
a przede wszystkim zacznij myslec i czyaj wszystko uwaznie a nie przepisuj na pałę...

0

Errata:
Na stronie http://hackme.pl/articles.html?article_id=111 wykreśl kody VK_ z dwóch linijek:

VK_0 .. VK_9	48..57	Klawisze cyfr 0..9
VK_A .. VK_Z	65..90	Klawisze liter A .. Z

Do tych klawiszy masz dostęp za pomocą jednego z przykładowych kodów źródłowych pod tabelką z kodami i wartości Ascii z tabelki.

0
cośek napisał(a)

Mam pytanie: co wstawić między begin a end; zeby po nacisnieciu tego buttona program naciskał ciągle "P" (litere P) dajmy na to w notatniku??

Mam wrażenie, że autorowi nie zależy na naciskaniu litery "P" w notatniku, ale skoro zadał takie pytanie:

NotepadHWND:= FindWindow('Notepad', nil);
EditHWND:= FindWindowEx(NotepadHWND, 0, 'Edit', nil);
repeat
  PostMessage(EditHWND, WM_CHAR, wParam('P'), 0)
until false;

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1