problem z microsoft visual studio 6.0

0

Witam, otóż czytam pewien poradnik: od ziera do gier kodera i tam 1 program jest taki:
[code]// First - pierwszy program w C++
#include <iostream>
#include <conio.h>
void main()
{
std::cout << "Hurra! Napisalem pierwszy program w C++!" << std::endl;
getch();
}[/code]

W tym poradniku kolo używa wersji 7.0 i jakoś sie nie zgadzamy.
Mam problem z kompilacją i odtworzeniem pliku.. W ogóle mi plik exe nie powstaje..
Więc robie tak:
File/new
Win32 aplication
An sempty project (chyba tak to sie pisze :D)
Wyskakuje mi po lewej w kolumnie na białym tle nazwa tego co przed chwilą wpisałem jak wybierałem win32 aplication..
I dalej co robić? Nie widzę w opcjach nigdzie add new item jak ten koleś mówi w poradniku przy wersji 7.0
Nie wiem gdzie dodać kod, jak skompilować i jak zobaczyć ten exe. Podstawowe rzeczy.
Jeżeli ktoś by odpowiedział to dzieki bardzo a jak ktoś by napisał na gg 1748390 albo podał w temacie to bylbym jeszcze bardziej zadowolony, jako poczatkujacy bede mial pare pytan

0
  1. nie podawaj gg w prośbie o pomoc bo inni też mają prawo znać rozwiązanie (bądź jego próby) egoisto.
  2. kod ten jest niezgodny ze standardem
    a) jak i co z tym zrobić? Mógłbym ci podać gotowe rozwiązanie ale jesteś początkujący więc nauczę cie czegoś więcej... czytania ze zrozumieniem (przed tym powinieneś jednak posiąść umiejętność szukania informacji w sieci) na tym forum kod w c++ z void main() pojawia się przynajmniej co tydzień.
    Ja ci nie podam ryby tylko wędkę (dzięki niej możesz złowić sobie ich ile chcesz, a nie spocząć tylko na jednej, a i nam zaoszczędzisz w przyszłości durnych pytań- wbrew powszechnemu przekonaniu takowe istnieją) proszę dalej "łańcuszek" najlepiej gdybyś zajrzał tutaj stąd dowiesz się najwięcej (praktycznie wszystko czego chcesz).
  3. Zdaję sobie sprawę, że uczysz się z megatutoriala jednak posłuchaj bardziej doświadczonego i najlepiej od razu na początku przestań stosować "conio.h" (nie będziesz musiał potem oduczać się głupiego przyzwyczajenia do tej głupiej, starej, niestandardowej i nieprzenośnej biblioteki, którą stosowałbyś zwykle po to aby zatrzymać tylko program na końcu jego działania)
    w zamian tego podaję ci jedną rybkę ekstra, która zastąpi ci w 99% tą durną bibliotekę:
cin.sync();
cin.get();

do tego potrzebujesz tylko "iostream".
4. Na przyszłość: gdy kiedyś (to znaczy za niedługo) ujrzysz taką instrukcję jak "goto" (jeszcze możesz nie wiedzieć co to), to poczytaj od razu o pętlach i wal to badziewie (czyli nie przepisuj kodu, który zawiera to ustrojstwo).

Mam nadzieję, że te parę rad uchroni nas przynajmniej przez miesiąc (może dłużej) przed kolejnym nowicjuszem, który zamiast szukać woli zadać 1000 powtarzające się pytanie i zostać objechanym. Robię to tylko i wyłącznie z troski.

0

aha! Zapomniałem! Na razie twój kod posiada 7 linijek i 0 wcięć. Nawet gdy napiszesz kod na 1000 linijek, a nie będzie on dobrze sformatowany (poczytaj o tym bo niestety w tutorialach i książkach nie poruszają tego istotnego zagadnienia) to ten kod będzie do bani, nie dość, że utrudni tobie jego edycję to jeszcze uniemożliwi ewentualną pomoc osobom chętnym na forum.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1