Hiberenate w NetBeans 6.0

0

Witam chciałbym zacząć korzystać z Hibernate w NetBeans 6.0.

Chciałbym sie dowiedzieć jak skonfigurować hibernate'a pod NetBeans IDE 6.0 i jak obsługiwać istniejącą już bazę danych w MySQL za pomocą Hibernate'a.

Proszę o fachową poradę

0

Po pierwsze NetBeans z tego co pamiętam ma wtyczkę do Hibernate.

Po drugie, przeczytaj dokładnie tutorial do hibernate i stwierdzisz, że IDE to rzecz mocno wtórna, powinien tylko obsługiwać xml i podpowiadać składnię na podstawie xsd/dtd.
http://www.hibernate.org/hib_[...]ference/en/html/tutorial.html

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0