[C++,DLL] Jak połączyć 2 programy

0

Witam

Jestem początkującym w C++.
Mam taka zagwozdkę otóż chcę połączyć 2 programy za pomocą DLL czyli jeden ma przekazywać do drugiego dane albo na odwrót.
Prubowałem zrobić to w poniższy sposób ale coś nie chce to działać :( szukałem u wujka google ale nic nie znalazłem.

#define MT4_EXPFUNC __declspec(dllexport)
double Ask[50],Bid[50];
static string Acount[50];
#endif

MT4_EXPFUNC void __stdcall Podajnik(double bid,double ask,char *acount)
{
int z=0;
int i=0;
for ( i=0;i<50;i++)	{
	if (acount==Acount[i])	{ //sprawdzam czy dany program jest juz w tablicy 
		Ask[i]=ask;
		Bid[i]=bid;
	}
	else z++;
}
if (z==i){  // jesli programu niema w tablicy trzeb mu przydzielic miejsce
	for (int s=0;s<50;s++){
		if (Acount[s].empty()){
			Acount[s]=acount;
			break;
			}
	}
}
MessageBox(NULL,Acount[0].c_str(),Acount[1].c_str(),NULL);

} 

Myślałem że jak odpalę to DLL w obu programach to tablica uzupełni się danymi z jednego i 2 praogramu ale tak się nie dzieje. Pytanie więc jak to napisać ??

0
Mad_Max napisał(a)

Myślałem że jak odpalę to DLL w obu programach to tablica uzupełni się danymi z jednego i 2 praogramu ale tak się nie dzieje. Pytanie więc jak to napisać ??

ojoj, to w żadnym wypadku tak nie działa... :>

do komunikacji między 2 programami (procesami ściślej rzecz ujmując, bo może chodzić o 2 instancje tego samego exe) nie potrzeba DLLki, to 2 zupełnie inne rzeczy...
jeśli chodzi o windows, to możliwości jest całkiem sporo, w zależności od tego jak chcemy dostawać info i o jakich wielkościach mowa...

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa365574(v=vs.85).aspx

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1