Gadget dla Windows 7 - Temperatura na bazie czujnika DS18B20

0

Mam takie pytanie związane z termometrem wykonanym na bazie czujnika DS18B20 firmy Semiconductor. Wielu zapewne miało styczność z tym czujnikiem jak i programem do sczytywania temperatury z tego czujnika o nazwie Lampomittari.

Chciałbym ten sam układ wykorzystać do sczytywania jednak z tą różnicą, aby temperatura była pokazywana w systemowym trayu koło zegara lub jak to obecnie jest modne w systemach Vista i 7 w odpowiednim gadżecie.
Zastanawiam się czy czasem nie ma takiego gadżetu albo innego programiku, który w trayu mógłby pokazywać aktualną temperaturę pobieraną z układu na bazie czujnika DS18B20.

Może ktoś podałby namiary, na jeśli istnieje takie rozwiązanie ewentualnie coś podpowiedział jak zrobić taki gadżet, pod 7 aby zrezygnować z przestarzałego programu, jakim jest Lampomittari a odpalić czy stworzyć właśnie taki gadżet, który byłby widoczny cały czas i pokazywał z naszego układu temperaturę.

0

W sumie dla systemowego Traya znalazlem tylko LogTemp jednak dalej szukam bardziej uniwersalnych rozwiazan jakimi sa gadżty dla windows 7

2
yogyakarta napisał(a)

Mam takie pytanie związane z termometrem wykonanym na bazie czujnika DS18B20 firmy Semiconductor.

A nie przypadkiem firmy Warranty void if removed?

0

Te uklady produkuje Dallas Semiconductor

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1