Klawisze w innym oknie

0

W jaki sposób można zasymulować wciśnięcie klawisza F1 w innym oknie?
Mam coś takiego:

H := FindWindow('Tibia', NIL);
SetForegroundWindow(H);

Co dalej? :)

</delphi>
0

Myślisz że jak wyślesz ten sam post klikanaście razy i grasz w tibie to jesteś zajebisty?
A co do pytania to pogoogluj za informacjami na temat używania funkcji Keybd_Event.

0

Przepraszam, to wina przeglądarki która się wysypała.
Mam:

Keybd_Event(VK_F1, 0, 0, 0);
Keybd_Event(VK_F1, 0, KEYEVENTF_KEYUP, 0);

ale nie wie przechodzi mi do okna w którym ma klikać F1.

0

Po pierwsze - wylistuj sobie wszystkie okna otwarte w systemie - w ten sposób sprawdzisz, czy gra Tibia ma naprawdę swoje okno o nazwie "Tibia", bo nie koniecznie taka nazwa musi być. Potem wystarczy pobrać uchwyt do tego okna (co już masz w swoim wątku) a potem do okna o tym uchwycie wysyłasz to co napisałeś w swoim drugim poście. Jaki problem? I co znaczy zdanie "ale nie wie przechodzi mi do okna w którym ma klikać F1. "?

Np tak:
PostMessage(FindWindow(nil, 'Nazwa Okna'), WM_KEYDOWN,VK_F1,0);

0

Dziękuję, działa.

Teraz następne pytanie, co zrobić, żeby program działał, gdy jest zminimalizowany? Bo gdy go zminimalizuję to albo zaczyna spamować klawisz, albo w ogóle nic nie robi.

Jest ktoś w stanie podpowiedzieć?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1