Błąd "NetworkError" podczas usuwania zasobu

0

Czesc ostatnio rpacuje nad aplikacja webowa i nachodzi mnie problem z implementacja funkcji delete przy pomocy JS , korzystalem z fetcha i ajaxa i ciagle nawiedza mnie ten sam blad.Moj backend testowalem juz na postmanie i implementacja usuwania po stronie serwera zachodzi dobrze a zachodzi jedynie problem z polaczeniem tego z frontendem.W konsoli spring boota zadnych errorow czy exceptionow mi nie sypie po wyslaniu requesta , dostaje jedynie w consoli jsa taka wiadomosc

Uncaught (in promise) TypeError: NetworkError when attempting to fetch resource.
    usuwanie http://localhost:8080/:83
    onclick http://localhost:8080/:1
function usuwanie() {
    var id=document.getElementById('idusun')

 return fetch('localhost:8080/usun/' + id.value, {
	  method: 'DELETE',
 })
 .then(() => console.log("usunieto"));

}
<input id="potwusun" type="submit" value="Submit" onclick="usuwanie()">
0

A jak robisz GET albo POST to wynik jest inny?

Ja bym dodał http:// do uri przed localhost.

1

wyloguj sobie jaka wartość przyjmuje zmienna id. Czy jest taka jak potrzebujesz?

Widze ze <button> ma type="submit", czy po zmianie na type="button" zapytanie sie powiedzie?

Jesli tak to możesz użyć metody addEventListener() i podpiac ja pod <form> i event submit (jesli tam w ogole jest jakis form).
Wtedy w bloku listenera w pierwszej linii podaj e.preventDefault().

1

W moim przypadku zmiana typu na button okazala sie ratowac sprawe , dziekuje.

0

Pięknie, dobra robota

0
presents1mple napisał(a):

W moim przypadku zmiana typu na button okazala sie ratowac sprawe , dziekuje.

No nie.
Network error podczas usuwania, a danie buttona naprawia.

Tak to nie ma, Wnioskujesz po przypadkowych efektach, które muszą zachodzić jak jest wiele czynników problemu, a nie są zdiagnozowane.

0

Pełna zgoda, potencjalnie zmiana na type button pewnie wysypała trzy inne rzeczy ale mi ten kod wygląda na pokopiowany z kilku zrodel i wklejony liczac ze akcja sie powiedzie, to mysle ze nie ma co wchodzic w szczegoly jak zaczelo działać :)

0

@Kerubyte: to miałem na myśli +1

1

A naprawiający woli nie wiedzieć, jak szerokie (albo wąskie) jest jego lekarstwo -> tzw "parzysta ilość błędów"

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1