Jak wysyłać maile przez formularz kontaktowy?

0

Hej, mam gotowy formularz kontaktowy i chciałbym żeby można przez z niego wysyłać emaile. Chodzi o komercyjny projekt ale raczej zbyt dużego ruchu nie będzie. Czego powinienem użyć w takim przypadku? Najlepiej coś w JS.

smtpjs.com - To wystarczy / jest dobrym rozwiązaniem?

2

Przykładowy kod wykorzystujący SMTPJS do wysyłania e-maila z formularza kontaktowego

<!-- Zaimportuj bibliotekę SMTPJS -->
<script src="https://smtpjs.com/v3/smtp.js"></script>

<!-- Formularz kontaktowy -->
<form>
  <label for="name">Imię i nazwisko:</label>
  <input type="text" id="name" name="name">

  <label for="email">E-mail:</label>
  <input type="email" id="email" name="email">

  <label for="message">Wiadomość:</label>
  <textarea id="message" name="message"></textarea>

  <button type="button" onclick="sendEmail()">Wyślij</button>
</form>

<script>
function sendEmail() {
  // Pobierz wartości pól formularza
  var name = document.getElementById("name").value;
  var email = document.getElementById("email").value;
  var message = document.getElementById("message").value;

  // Skonfiguruj parametry e-maila
  var params = {
    from_email: email,
    to_email: "[email protected]",
    subject: "Wiadomość z formularza kontaktowego",
    message_html: "<p>Od: " + name + "</p><p>E-mail: " + email + "</p><p>Wiadomość: " + message + "</p>"
  };

  // Wyślij e-mail przy użyciu SMTPJS
  Email.send(params)
    .then(function() {
      alert("Wiadomość została wysłana.");
    })
    .catch(function(error) {
      alert("Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości: " + error);
    });
}
</script>

SMTPJS działa na poziomie klienta (przeglądarki internetowej), co oznacza, że wrażliwe dane, takie jak adres e-mail nadawcy, mogą zostać przechwycone przez osoby trzecie.

0
uziom napisał(a):

SMTPJS działa na poziomie klienta (przeglądarki internetowej), co oznacza, że wrażliwe dane, takie jak adres e-mail nadawcy, mogą zostać przechwycone przez osoby trzecie.

Racja w sumie to nie wiem czemu o tym nie pomyślałem, zrobię to w takim razie po stronie serwera jak być powinno. Dzięki za odpowiedź.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1