Wersjonowanie tłumaczeń

0

W aplikacji Angular posiadam tłumaczenia w i18n.
Tłumaczenia mam zapisane w plikach .json np. pl.json, en.json
Są one w formacie json

  • Jak mogę dodać nr wersji do pliku kiedy wyjdzie aktualizacja z wersją aplikacji? Czyli by pobrał pl.json?v=2 i nie trzymał pliku w cache przeglądarki?
  • Jak u klienta mogę stworzyć dodatkowy plik z nadpisanymi resourcami - by przy podnoszeniu wersji nie nadpisywać ich tym co wyszło wraz z wersją? Czy stworzyć np. plik pl_clinet.json i w nim nadpisać węzły które chciałbym mieć zmienione względem tego co wyszło z wersji.
2
seth01 napisał(a):

W aplikacji Angular posiadam tłumaczenia w i18n.

W czym?

Bo i18n to jest po prostu "internationalization".

0

Faktycznie przejrzałem kod aplikacji i używamy tam ngx-translate.

1

Pobieżnie przejrzałem dokumentację i z tego co widzę to możesz napisać customowy loader, w którym zrealizujesz sobie logikę. Jeśli masz plik v2 danej translacji to ładuj v2. Jeśli nie to standard. Popatrz na githubie oficjalnym pod sekcja write your own loader 😊

Możesz się wesprzeć https://medium.com/@dpran433/build-your-own-custom-loader-for-translations-in-angular-8-cde0f3e88efd

1

Dziękuję za odpowiedź. Już sobie poradze.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1