Wątek przeniesiony 2022-12-31 10:46 z PHP przez Riddle.

W jaki sposób zapisać wartość komponentu spinner do bazy

0

Witam,

Mam poniższą funkcję w javascript sczytującą wartość z komponentu spinner

 function onC2BtnClick() {
    var value = $("#counter-two").getSpinnerValue();
    $('.c2-p .c2-span').text(value);
}

Czyli niejako za zmienną value zadeklarowaną var value mam przypisaną wartość sczytaną z zaznaczenia komponentem spinner. W jaki sposób tą zmienną value podstawić za zmienną w PHP i zapisać do tabeli w MySQL do danych zamówienia ? Dziękuję za podanie szczegółowego rozwiązania.

1

Ale to co wkleiłeś to kod JavaScript. Ten kod jest wykonywany po stronie przeglądarki, a nie po stronie serwera jak to co napiszesz w PHP.
W skrócie do komunikacji między skryptem JS a backendem musisz użyć np. Ajax
Poczytaj o tym. Hasło do wyszukiwarki "php ajax database".

0

A jak to zrobić ?

0

Nie wiesz jak o tym przeczytać? Nie wiesz jak to wyszukać? Czy pytasz o gotowca?

0

Nic nie działa, próbowałem to

<html>
<body>

   '<?php echo $zmienna;?>' = '<? php echo $value;?>';
    <?php    echo  $zmienna;
    ?>
</body>
</html>
0

Nie wiem jak to zrobić. Kliknięcie na onC2BtnClick() uruchamia drugi plik zmienna.php jak powyżej,
ale skrypt nie widzi liczb tylko ciąg znaków w zmiennej value.

1
adamon napisał(a):

W jaki sposób tą zmienną value podstawić za zmienną w PHP i zapisać do tabeli w MySQL do danych zamówienia ? Dziękuję za podanie szczegółowego rozwiązania.

Wyślij formularz albo request AJAX.

Google:

  • "javascript how to submit form"
  • "javascript how to request php"
0

Żeby napisać potrzebne tu kilka linijek kodu musisz zrozumieć istotę tego co robisz. Najlepiej przeczytaj o tym jakiś kawałek książki inaczej będziesz to robił następne 2 lata kopiując jakiś kod z netu. Jak zrozumiesz istotę tego co robisz i popatrzysz na to co wkleiłeś tu jako potencjalny kod to się za głowę złapiesz i powiesz "Ale co to ma być!".

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1