Pytania od początkującego

0

Cześć, od kilku godzin staram nauczyć sie JS i Vue.js. ( Wcześniej Java i C#) Mam kilka pytań i czy moge prosić do tego jakiś przykład ?

  1. Jak tworzy się "encje" w JS ?
  2. Jak stworzyć kolekcję która zawieta w sobie kolekcje typu klucz - wartość? Np
    items: [
    { isActive: true, id: 'Test1', PoleA: 3 ,( i tu chciłabym mieć dane typu ilosc: 3, braki: 4, zapotrzebowanie: 7),PoleC :34},

Z góry dziękuje za odp

2
  1. W JS możesz deklarować zwyczajne klasy
  2. Normalnie to dokładnie tak jak napisałeś, przez obiekt. Chyba że potrzebujesz trochę sztywniejszej struktury typu klucz-wartość to jest Map
1
TakMaszRacje napisał(a):

Cześć, od kilku godzin staram nauczyć sie JS i Vue.js.

Łatwiej będzie najpierw obczaić podstawy JS, a dopiero potem wchodzić w Vue. Bo później skończy się tym, że wyskoczy ci błąd i nie będziesz wiedział, czy źle robisz coś w Vue czy w JS.

0
LukeJL napisał(a):
TakMaszRacje napisał(a):

Cześć, od kilku godzin staram nauczyć sie JS i Vue.js.

Łatwiej będzie najpierw obczaić podstawy JS, a dopiero potem wchodzić w Vue. Bo później skończy się tym, że wyskoczy ci błąd i nie będziesz wiedział, czy źle robisz coś w Vue czy w JS.

Latwiej tez bedzie sie skupic na jednym jezyku a nie tak skakac. :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1