Przeniesienie elementu z początku div na koniec

0

Dzień dobry.

Powiedzmy, że mam coś div z kilkoma obrazkami w środku:

<div id="mojeID">
    <img src="1.png">
    <img src="2.png">
    <img src="3.png">
</div>

Chciałbym przenieść pierwszy obrazek za obrazek ostatni. Wiem, że można zrobić tak, że w JS:

var divek = document.getElementById("mojeID");
var src = divek.getElementsByTagName("img")[0].src;
divek.getElementsByTagName("img")[0].remove();
var nowyImg = document.createElement("img");
nowyImg.src = src;
divek.appendChild(nowyImg);

Przepraszam za ew. literówki.
Pytanie teraz, czy można przenieść element bez jego usuwania i tworzenia na nowo w nowym miejscu?

Dzięki
M.

3

Rzuć okiem na https://jsfiddle.net/tvu3r2yz/1/

<div id="raz">
1
</div>
<div id="dwa">
2
</div>
<div id="trzy">
3
</div>
<button onclick="zamien()">
ZAMIEN
</button>
function zamien() {

const raz = document.getElementById("raz");
const dwa = document.getElementById("dwa");

dwa.after(raz);
}
0

Super a są jeszcze jakieś rozwiązania tego problemu? :)

3
mpaw napisał(a):

Super a są jeszcze jakieś rozwiązania tego problemu? :)

CSS order.
Nie zmienia kolejności w kodzie, ale zmienia kolejność wyświetlania elementów.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1