Jak ustawić HTML form input value, jeśli nie jest znany żaden atrybut (classname, id, etc)?

0

Hej, nie umiem znaleźć żadnego rozwiązania, więc zdecydowałem się napisać na forum ekspertów JS. Mam na otwartej w przeglądarce stronie (dokumencie) formę HTML z textbox input. Żaden atrybut nie jest znany. Jedynie jestem w stanie programowo kliknąć na input textbox by sprawić, żeby był on aktywny (aktywny kursor testowy). Jak wysłać przez iniekcję JS string input do takiego aktywnego textboxa? Będę wdzięczny za każdą pomoc i pomysły.

0

O coś takiego Ci chodzi? https://www.w3schools.com/jsref/prop_document_activeelement.asp
Zwraca Ci z DOMa tag aktualnie sfocusowanego elementu.

0
Chramar napisał(a):

O coś takiego Ci chodzi? https://www.w3schools.com/jsref/prop_document_activeelement.asp
Zwraca Ci z DOMa tag aktualnie sfocusowanego elementu.

Już tego próbowałem, niestety nie zadziałało. Użyłem to tak:

 await wbPrzegladarka.EvaluateScriptAsync(@"
			var elem = document.activeElement;
			elem.value = '" + przetworzoneAudio + @"';
		    ");

, gdzie to jest wstrzykiwane za pomocą C#, oraz + przetworzoneAudio + jest zmienną string. Martwię się tu jedynie kodem JS. Może element być poza zasięgiem activeElement?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1