Preblem z requestem do servera w nodejs

0

Dlaczego ten kod nie wysyla requesta? Gdy usune while request jest odbierany...

let request = require("request");

const options = {
    method: 'POST',
    uri: 'http://localhost:3006',
    port: 8080,
    body: { // mój json },
    json: true 
 }

 request(options);

 while(true) {


 }
0

Bo blokujesz main loop ?

0
rubaszny_karp napisał(a):

Bo blokujesz main loop ?

To jak zrobić skrypt który w main loopie ma kilka requestow bez wychodzenia z niego?

0

Po prostu rób te requesty i nie zastanawiaj się czy wyjdzie czy nie, bo proces zakończy pracę dopiero wtedy, gdy obsłuży całą kolejkę zadań.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1