mapowanie nie działa

0
  1. Przepraszam za niedawny wpis pt. Sanityzacja... nie wiem jak mogłem napisać takie słowo... coś pośrdoku między utylizacją a sanacją, bez sensu z uwagi na treść

  2. Właściwie uprościłem ten przykład i lepiej zdefiniowałem problem.

Coś nie gra z mapowaniem choć grają wszystkie zaangażowane funkcje osobno. Chcę zmapować dwuwymiarową na dwuwymiarową ( oczywiście przykładowe :);
To jest któraś tam z kolei składnia

let x= [['kotek', 'piesek', '10.10.1999 12:30'],['kot', 'pies', '11.11.1999 14:40'],['mucha', 'robak', '22.12.1999 13:30']];
const delta =(array)=>{let stos=[];for(let i=0; i<array.length;i++){stos.push(array[i].map(element=>alfa(element)))}return stos;};
console.log (delta(x));

Sprawdziłem też składnię

const delta =(array)=>{let stos=[];for(let i=0; i<array.length;i++){stos[i] =array[i].map(element=>alfa(element))}return stos;};

Owszem, na początku próbowałem przemapować od razu dwuwymiarową na dwuwymiarową. W czym jest problem? Sprawdzam to na Penie i po prostu nie dostaję żadnego consoleloga.

A poniżej jak dochodzę do tablicy alfa



const addZero = (txt)=>{
for (var i = 0; i < txt.length; i++) {
      if (txt[i].length === 1) {
        txt[i] = "0" + txt[i];}}};
      const sli = (txt, pattern, end=null)=>{let a=null; if (end===null) {a= txt.slice(0, txt.indexOf(pattern));} 
      else{a=txt.slice(txt.indexOf(pattern)+1);}return a; } ;
      
 const isThatData=(txt)=>{const reg =/(0?[1-9]|[12][0-9]|3[01])\.(0?[1-9]|1[012])\.(19|20)\d\d/;return reg.test(txt);};


 const reshape =(tekst)=>{
    let Birth = null
    let begin=sli(tekst,' ');
    begin= begin.split('.');
    begin.reverse();
    let end=sli(tekst,' ',-1);
    end=end.split(':');
    Birth = (begin.concat(end));
    addZero(Birth);
  Birth = Birth.join();
  Birth= Birth.replace(/,/g,'');
  return Birth;
    };

const alfa= (text)=>{
  if (isThatData(text)) return reshape(text);else return text;};
0

Po pierwsze kod jest tragicznie sformatowany. Po drugie jak możesz, to daj przykładowy input i pożądany output, to wtedy spróbujemy coś ogarnąć.

0

Jest tak sformatowany bo nie potrafię ustawić ani Prettify ani Beautify do Reacta.

A co do wejścia wyjścia, problemem jest to, że nie ma żadnego outputu na Code Penie. Nic. Wywołuję konsolę a on coś tam sobie miele. Ale nie pokazuje błędu składni. Więc gdzieś jest błąd ale nie wiem gdzie. A funkcja użyta w mapowaniu dział z pojedynczym rekordem. A mapować nie chce za cholerę.

0

Rozwiązane

0

Błąd był gdzie indziej. Krótko mówiąc, nie pracowałem na danych, o których myślę, że pracuję, tylko na ich zwielokrotnionej kopii. Ponieważ wyświetlałem zawsze tylko niewielką porcję danych to przypadkiem działało dobrze. Dawno nie wylistowałem całej struktury danych, a jak to zrobiłem wyszło na to, że nie odwołuję się do wartości tylko do tablicy. Stąd i nie mogło działać

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1