Lagujace skrolowanie pierwszej kolumny w tabeli

0

Witam serdecznie, od wczoraj borykam sie z pewnym problemem i nigdzie nie moge znalezc rowiazania na ten bug.
A mianowicie skrolowanie sie elementu nadaje pozycje dla pierwszej kolumny w JS tak aby stworzyc imitacje position:fixed. Gdy jednak chcialbym aby pierwsza kolumna posiadala püosition:fixed to pojawia sie problem gdyz w thead drugie tr przesowa sie i psuje koncepcje tabeli.
Ok wracajac do problemu, wszystko elegancko dziala na "lepszych" sprzetach lecz gdy testuje tabele na tablecie czy przegladarce EDGE zaczyna pojawiac sie widoczny dla oka problem. Fake fixed kolumna przesowa sie z opoznieniem do mniej wiecej 200ms moze 100... Nie jestem w stanie tego wyliczyc.

Szukalem wielu rozwiazan no ale coz bez efektu. Nie usmiecha mi sie przebudowac kodu twig na dwie osobne tabele poniewaz wszystko jest w backendzie polaczone i testowane przy PHPUnit. Wiec jako Frontend wolalbym to uczynic za pomoca js. Ewentualnym pluginem do uzycia jaki chcialbym wykorzystac to jQuery. Bez dodatkow do niego.

Tutaj moj JsFiddle: JSFiddle

0

jak na fixed nie tnie to po prostu przesuń pierwszą tabele w css margin/padding i tyle

0
czysteskarpety napisał(a):

jak na fixed nie tnie to po prostu przesuń pierwszą tabele w css margin/padding i tyle
Hej, w przykladzie podalem tabele i kod, ktory prezentuje to co chce uzyskac. Lecz problem wystepuje tyko po stronie przegladarki EDGE oraz tabletach.
Nie wiem co tutaj moglby zdzialac margin czy padding.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1